Luminița Barcari, despre subiectele la Matematică de la Evaluare: Un copil care învață la școală, nu neapărat cu meditații, ar fi putut să ia 5-6

0

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari, a spus la Digi24 că subiectele la Matematică de la Evaluarea Națională 2020 au fost „normale, după părerea specialiștilor”, iar un elev, ”nu neapărat cu meditații”, ar fi putut lua 5-6.

„După părerea specialiștilor, au fost subiecte normale. Chiar mă uitam pe rețelele de socializare… Un copil care învață la școală, nu neapărat cu meditații, ar fi putut să ia 5-6, rezolvând aceste subiecte”, a precizat Luminița Barcari.

Secretarul de stat a adăugat că ”obiectivul” nu îl constituie aceste note, ci acela ca „elevii să meargă mai departe în învățământul liceal sau în învățământului profesional”.

Este o măsură a gradului lor de pregătire. Nota reflectă cât știe copilul și să își formeze competențele”, a arătat Luminița Barcari.

”Colegii mei m-au asigurat că subiectele de la Evaluarea Națională au fost exact pe structura testelor de antrenament și copiii au lucrat astfel de teste”, a mai spus secretarul de stat în MEC.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.