Evaluarea Națională 2020. Câți elevi au lipsit de la proba de Matematică. Patru candidați au fost eliminați

0

Aproape 12.000 de candidați au absentat de la proba de Matematică a Evaluării Naționale 2020, desfășurată miercuri. Conform centralizării realizate de MEC, 167 de candidați se aflau în izolare și 20 de candidați erau spitalizați sau se aflau în carantină. Trei elevi au avut temperatura peste maximul admis, iar patru candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.

Potrivit Ministerului Educației, prezența la proba de Matematică a Evaluării Naționale 2020 a fost de 93.1% (160.562 candidați prezenți), iar 6.9% au absentat (11.965 candidați absenți).

”Trei candidați au avut temperatura peste maximul admis. Aceștia vor susține examenul în etapa specială din data de 30 iunie. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 4 (patru) candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu). Astăzi, conform centralizării, 167 de candidați se aflau în izolare și 20 de candidați erau spitalizați/se aflau în carantină”, precizează MEC.

În cazul unei candidate din județul Hunedoara, care acuza senzații de disconfort abdominal, a fost necesară intervenția echipei SMURD, care a transportat-o spital, unde a fost internată pentru investigații. Eleva va putea susține proba la Matematică în etapa specială, mai informează MEC.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de astăzi au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, la ora 15.00.

Pentru aproximativ 172.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a, miercuri s-a desfășurat a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Națională – la disciplina Matematică.

Joi, 18 iunie, peste 10.000 de elevi vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (între orele 8:00 – 12:00). În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.