Când se vor redeschide grădinițele, creșele și after-school-urile. Monica Anisie: ”Astăzi vor fi gata normele metodologice”

0
Foto: pixabay.com

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat luni, la Digi 24, că after-school-urile, creșele și grădinițele private se vor redeschide după publicarea în Monitorul Oficial a normelor metodologice elaborate de ministerele Educației, Muncii și Sănătății. În ceea ce privește grădinițele de stat, ministrul a precizat că părinții pot depune cereri începând de astăzi. 

UPDATE Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că normele metodologice au fost finalizate și ordinul urmează să fie trimis pentru publicare în Monitorul Oficial. ”Astăzi, până în prânz, ordinul este gata. Noi l-am finalizat, este finalizat la Ministerul Educației și va apărea în Monitorul Oficial”, a declarat, luni, ministrul Sănătății la Digi 24.

Întrebat dacă grădinițele și creșele private vor putea fi redeschise marți, Nelu Tătaru a răspuns: ”Da, vor fi redeschise.” În privința grădinițelor de stat, ministrul Sănătății a arătat că Ministerul Sănătății și Ministerul Educației vor asigura toate regulile, ”rămâne ca autoritățile locale să fie de acord”.

Monica Anisie a precizat că normele metodologice vor fi finalizate în cursul zilei de astăzi. ”Suntem trei ministere implicate în realizarea acestor norme metodologice. Ministerul Educației a realizat partea în care sunt menționate activitățile pe care trebuie să le desfășoare în cadrul unităților de învățământ preșcolar cadrele didactice, urmând ca Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii să completeze cu elementele specifice pentru aceste domenii.

Astăzi, cu siguranță, vor fi gata normele metodologice. În momentul în care normele metodologice vor fi publicate în Monitorul Oficial, se vor deschide aceste unități de învățământ particulare. Pentru unitățile de învățământ de stat, deja am anunțat că, începând de astăzi, se pot depune cererile la unitățile de învățământ preșcolar pe care copiii le-au frecventat până la momentul pandemiei”, a precizat Monica Anisie.

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat la Digi24 că, după redeschiderea creșelor și a grădinițelor, este esențial „ca personalul care supraveghează copiii să fie antrenat” pentru a limita răspândirea infecției cu coronavirus. „Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate fi diminuat, controlat„, a arătat Alexandru Rafila.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.