Muzeul Copiilor, un spaţiu educativ și creativ pentru copiii din Capitală – proiect aprobat de CGMB

0
Foto: facebook.com/ ZOOM Kindermuseum Wien

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect educaţional şi cultural denumit „Muzeul Copiilor”, care îşi propune să dezvolte un spaţiu educativ, creativ şi inovativ pentru copii, relatează Agerpres.

De asemenea, proiectul de hotărâre adoptat prevede că se aprobă transmiterea din administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar către Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti – PROEDUS a spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă situat în Bucureşti, sectorul 3, bulevardul Decebal, nr. 11, bloc S14, parter, pentru derularea proiectului „Muzeul Copiilor”.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, „Muzeul Copiilor” îşi propune să constituie şi să dezvolte un spaţiu educativ, creativ şi inovativ, care să ofere copiilor acces la resurse culturale şi educative (spaţii expoziţionale, ateliere, laboratoare, spaţii de experiment) şi în care aceştia îşi pot exersa talentul şi creativitatea sau îşi pot petrece timpul liber într-un mod util şi distractiv în acelaşi timp.

„Muzeul Copiilor” ar urma să devină nu doar un spaţiu expoziţional, ci un centru educaţional şi de divertisment deschis tuturor membrilor comunităţii. „Muzeul Copiilor” va avea şi o importantă componentă multimedia care are la bază ideea de joc/joacă ca instrument de învăţare şi socializare, incluzând o serie de activităţi: expoziţii interactive pe diferite tematici (artă&cultură, biologie, chimie, geografie, istorie, tehnologie, educaţie civică, etc); expoziţii de printuri/grafică/ilustraţii; ateliere şi cursuri tematice; evenimente culturale; lecţii deschise, întâlniri cu artişti; serie de jocuri/socializare.

În raportul de specialitate al proiectului este stipulat că spaţiul cu altă destinaţie decât cea de locuinţă situat pe bd. Decebal nr. 11, bl S14, are o suprafaţă totală de 1.850,77 mp, fiind desfăşurat pe patru tronsoane, echivalentul celor patru scări de bloc, fiind structurat în parter + mezanin.

„Acest proiect va fi de bun augur pentru copiii din Capitală şi nu numai, pentru că sunt convinsă că vor veni şi copii din întreaga ţară şi poate şi din zona noastră de Europa. Va fi un spaţiu expoziţional, educativ, creativ şi inovativ, în care cei mici îşi vor putea exersa talentul şi creativitatea sau îşi pot petrece timpul liber într-un mod util şi distractiv în acelaşi timp. Biletul va fi unul subvenţionat, pentru a fi accesibil pentru o categorie cât mai largă de copii. În prezent, spaţii relativ similare, dar de dimensiuni incomparabil mai mici, au preţuri între 20 şi 50 de lei”, a spus primarul general, Gabriela Firea, în cadrul şedinţei CGMB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.