Deschiderea grădinițelor private. ALDE amenință cu sesizarea la CNCD: Măsura anunţată de Klaus Iohannis, o discriminare gravă a copiilor

0
Foto: digi24.ro

Conducerea ALDE va sesiza Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării dacă decizia anunţată de preşedintele Klaus Iohannis privind redeschiderea creşelor şi grădiniţelor private după 15 iunie se va concretiza într-o decizie a Guvernului PNL, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, Agerpres.

„Considerăm că măsura anunţată de Klaus Iohannis este o discriminare gravă a copiilor şi a dreptului lor la îngrijire şi educaţie, în funcţie de veniturile părinţilor”, se arată în comunicatul ALDE.

Reprezentanţii ALDE subliniază că menţinerea creşelor şi grădiniţelor de stat închise după 15 iunie îi va obliga pe părinţi „să caute alte soluţii, poate mai puţin sigure”.

„Accesul la îngrijire şi educaţie pentru copii în cadrul creşelor şi grădiniţelor de stat este gratuit, spre deosebire de sistemul privat, astfel că păstrarea grădiniţelor şi creşelor de stat închise după 15 iunie îi va obliga pe părinţii care au venituri mici să caute alte soluţii, poate mai puţin sigure, pentru supravegherea copiilor în timpul în care se află la serviciu sau, în anumite cazuri, părinţii vor fi obligaţi să aleagă între a-şi îngriji copiii sau a avea un loc de muncă”, se explică în comunicat.

ALDE îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis, susţinând că acesta promovează „teme care dezbină societatea românească”.

„Constatăm cu îngrijorare că, aproape în fiecare zi, în loc să fie un factor coagulant, preşedintele Klaus Iohannis introduce în spaţiul public teme care dezbină societatea românească. După discriminarea la adresa persoanelor în vârstă, a bolnavilor non COVID, acum politica promovată de domnul Iohannis şi Guvernul său pune românii cu venituri mai modeste împotriva celor cu venituri mai mari. Asta pentru că ştie că românii cu venituri mai mici nu fac parte din electoratul domniei sale şi al PNL? Fiecare zi care trece ne mai dă o dovadă de cât de strâmb şi complet lipsit de logică gândeşte acest guvern. ALDE nu va permite ca acest Guvern Iohannis & Orban să mai afecteze, prin politicile pe care le promovează, drepturile vreunei categorii sociale”, se mai arată în comunicat.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.