Monica Anisie: Serbările de sfârșit de an și activitățile de premiere a elevilor se pot organiza în aer liber, cu respectarea distanțării

0
Foto: pixabay.com

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Edupedu.ro că serbările de sfârșit de an, activitățile de premiere a elevilor “se pot organiza în aer liber, în conformitate cu prevederile legii stării de alertă”.

Precizările ministrului au venit după ce G4Media.ro a publicat un răspuns al Ministerului Educației în care se arăta că în școli ”se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale”.

Monica Anisie a arătat că acel răspuns “a fost strict referitor la activitățile care se pot desfășura în interiorul unităților de învățământ”, dar activitățile de premiere a elevilor “se pot organiza în aer liber, cu respectarea distanțării”.

“Recomandarea mea pentru colegii profesori este să realizeze astfel de activități de premiere după susținerea examenelor naționale”, a afirmat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

Într-o intervenție la Digi 24, Monica Anisie a arătat că, pentru absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a, s-au organizat astfel de activități de premiere în aer liber, fie în curtea școlii, fie în curtea unor inspectorate școlare.

”S-au desfășurat în condiții speciale pentru că suntem încă în stare de alertă”, a precizat ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.