Festivitate online pentru absolvenții unui colegiu din Pașcani, cu surprize și invitați speciali: părintele Constantin Necula și Marian Staș VIDEO

0
Foto: Captură video Youtube

Pentru elevii claselor a XII-a de la Colegiul Tehnic C.F „Unirea” din Pașcani s-a strigat pentru ultima oară catalogul pe 1 iunie, în cadrul festivității de absolvire care a fost organizată în mediul online. Toți absolvenții promoției cu numărul 100 au participat la o întâlnire-maraton în care le-au fost alături profesorii școlii, foști absolvenți, dar și invitați speciali cu mesaje, sfaturi și încurajări înaintea examenelor pe care le au de susținut.

”Sărbătoarea absolvenților noștri nu a fost una obișnuită. Va rămâne un moment memorabil în amintirile tuturor celor prezenți și în istoria școlii, nu numai ca singura festivitate ce are loc exclusiv în online, dar mai ales datorită invitaților noștri și a mesajelor primite de la Alumni Unirea, din Europa, SUA, China pentru elevii promoției Unirea Centenar 2020.

Au fost împreună cu noi Andrei Leonte, artist și videoblogger îndrăgit de tinerii noștri absolvenți, expertul în educație Marian Staș, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, coordonatorul programului de leadership „Liderii Mileniului Trei”, fost consilier al ministrului Educației în acest an, dar și părintele Constantin Necula, profesor universitar, speaker permanent la conferințele naționale Super Teach”, se arată într-un comunicat de presă, semnat de profesoara Iuliana Gordin, purtător de cuvânt al colegiului.

Profesoara mai precizează că ”mesaje extrem de emoționante, motivaționale și nu în ultimul rând de solidaritate cu liceenii care își vor da examenul maturității în vreme de pandemie” au venit și din partea absolvenților școlii din ultimii 22 ani, cu povești de succes.

Un alt moment inedit al festivității a fost invitația elevilor moderatori către profesorii lor de a le răspunde cât mai original la unele întrebări tangente cu matematica, fizica, literatura, franceza, geografia, contabilitatea, dar cu scopul de a contura un portret final al promoției 2020: ”Profesorii au dat răspunsuri neașteptate, amuzante, dar care au reușit să creioneze un profil generațional autentic”.

Nu au lipsit nici momentele de tradiție ale unei festivități de absolvire: imnul academic Gaudeamus Igitur, strigarea pentru ultima oară a catalogului, mesajele diriginților și ale reprezentanților claselor, ale conducerii școlii, desemnarea șefilor de promoție și înmânarea cheii succesului pentru generațiile viitoare.

Promoția ”UnireaCentenar” are patru șefi de promoție : Ionuț Arseni, de la clasa a XII-a D pentru profilul Tehnic, Florina Cosmina Pintiliasa, clasa a XII-a F la profilul Ștințele Naturii, Paula Iuliana Perțu, de la clasa a XII-a A la profilul Economic. Șefa de Promoție « UnireaCentenar » 2020 este Alice Narcisa Chiriac, de la clasa a XII-a A, olimpică națională în 2019.

”A fost o festivitate amplă, cu peste 200 de participanți – ”conturi de utilizatori” și cum altfel în vremea lui Covid -19, decât o ”locație” digitală. În ciuda acestui lucru, au fost atât de multe emoții, lacrimi, discursuri care au atins suflete, numeroase momente surpriză și zâmbete, 200 de zâmbete la unison”, mai arată profesoara Iuliana Gordin.

Reprezentanții școlii spun că săptămâna trecută a fost organizată și o simulare online a examenului de Bacalaureat, la toate cele trei probe, ”ajutându-i astfel pe viitorii candidați cu o analiză reală de moment a pregătirii lor, un feedback necesar pentru toți absolvenții noștri”. Din 11 martie, la Colegiul Tehnic CF „Unirea” Pașcani, cursurile au fost organizate online pe patru platforme digitale (Adservio, Google Suite, Microsoft Teams și Zoom).

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.