Câți elevi vor participa la cursurile de pregătire din perioada 2-12 iunie. Situația în București, prezentată de ISMB UPDATE

0

Mai puțin de jumătate dintre elevii claselor terminale din București și-au anunțat participarea la cursurile de pregătire, organizate în școli în perioada 2-12 iunie. Potrivit unei informări a ISMB, 7.156 de elevi din clasa a VIII-a şi 5.666 de elevi din clasele a XII-a Zi şi a XIII-a seral/FR vor lua parte la orele de pregătire, conform datelor centralizate până la acest moment. De asemenea, în Botoșani, doar 58% din totalul celor peste 8.700 de elevi din clasele terminale vor veni la școală pentru cursurile de pregătire.

În județul Botoșani, conform informării transmise de inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Hârtie, la orele de pregătire vor lua parte 5.054 elevi din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi din clasele terminale de la şcolile profesionale. Cei mai mulţi dintre aceştia, 3.119, sunt elevi de clasa a VIII-a, iar 1.801 elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a, transmite Agerpres.

În acelaşi timp, doar 134 de elevi din clasele terminale din şcolile profesionale şi-au exprimat opţiunea de a se pregăti pentru examenele de absolvire.

Procentual, doar 69% din totalul elevilor care termină ciclul gimnazial, 54% din cei care încheie ciclul liceal şi 17% din cei din şcolile profesionale au anunţat că vor lua parte la activităţile de pregătire suplimentară din şcoli.

La nivelul judeţului Botoşani vor exista 149 de unităţi de învăţământ în care se vor desfăşura activităţi de pregătire cu elevii.

Situația în București

În Capitală, un număr de 7.156 de elevi din clasa a VIII-a şi 5.666 de elevi din clasele a XII-a Zi şi a XIII-a seral/FR şi-au anunţat participarea la activităţile educaţionale organizate în perioada 2 – 12 iunie, a informat, miercuri, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

„Până la acest moment, şi-au anunţat participarea fizică la activităţile educaţionale organizate de unităţile de învăţământ: 7.156 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a, 882 de profesori care predau discipline de examen în învăţământul secundar inferior şi 5.666 de elevi înscrişi în clasele a XII-a Zi şi a XIII-a seral/FR, precum şi un număr de 1.090 de profesori care predau discipline de examen în învăţământul secundar superior”, precizează sursa citată, conform Agerpres.

ISMB arată că pentru elevii care nu vor participa fizic la pregătire în vederea susţinerii examenelor naţionale vor fi organizate activităţi de pregătire online sau de pregătire alternativă.

În București, în clasa a VIII-a sunt înregistrați 16.552 de elevi, iar în clasele a XII-a Zi și a XIII-a seral/ FR sunt înregistrați 16.462 de elevi, potrivit edupedu.ro.

Totodată, conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti asigură elevii şi părinţii, precum şi cadrele didactice că toate unităţile de învăţământ sunt pregătite să organizeze activităţile educaţionale premergătoare examenelor naţionale, în condiţiile prevăzute de Ordinul comun MEC şi MS din 19 mai 2020.

„Pentru organizarea acestor activităţi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a comunicat instituţional cu reprezentanţii autorităţilor locale, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, precum şi cu directorii unităţilor de învăţământ, care au elaborat proceduri specifice de organizare a activităţilor educaţionale în contextul pandemiei cu noul coronavirus”, susţine ISMB.

Citește și: Un nou ordin comun pentru revenirea elevilor la școală. Monica Anisie: ”În fiecare unitate de învățământ va exista un cadru medical”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.