Augustin Zegrean: Ar trebui găsite soluții pentru elevii depistați cu temperatura mai mare de 37,3 grade. Nu trebuie înlăturați de la examene

0

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a declarat, la Digi24, că Ministerul Educației ar trebui să găsească soluții în privința elevilor care, în ziua examenelor, au temperatura mai mare de 37,3 grade, limita impusă pentru a le fi permis accesul în școală. Zegrean spune că acești elevi ar putea susține probele în săli diferite decât ceilalți candidați, dar ”în niciun caz nu ar trebui înlăturați de la examene”.

„În legătură cu elevii, acolo este o problemă mai complicată, pentru că Bacalaureatul și Evaluarea Națională de anul acesta sunt total diferite decât bacalaureatele și examenele de până acum. Vor da examen numai din materia învățată în primul semestru din clasa a VIII-a sau a XII-a și dacă nu vor fi lăsați să-și dea examenul anul acesta, la anul nu vor mai da în aceleași condiții examenele și va fi o mare problemă”, a spus fostul președinte al Curții Constituționale.

„Ar trebui ca Ministerul Învățământului și în general cei care organizează astfel de examene să găsească soluții. Poate că o soluție ar fi ca cei care sunt depistați cu temperatură în ziua aceea să fie dirijați în alte săli decât cei fără temperatură, de exemplu, dar în niciun caz nu ar trebui înlăturați de la examene, pentru că există această problemă specială anul acesta.

În plus, dacă ar da la toamnă examenul, când le-ar trece febra, ar fi o problemă cu repartizarea lor în licee, pentru că locurile s-ar ocupa în liceele bune, facultățile și-ar ocupa locurile, deci ar fi o mare problemă pentru ei. (…) Vor trebui găsite soluții, pentru că dacă acei copii se duc până la școală înseamnă că sunt apți de a da examen”, a mai arătat Augustin Zegrean.

Potrivit regulilor aprobate de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, în unitățile de învățământ „nu este permis accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 grade Celsius”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.