Alexandru Rafila: Probabil că, la anumite categorii de persoane sau la anumite tipuri de activități, utilizarea măștii nu este posibilă

0

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat la Digi24 că ”probabil, la anumite categorii de persoane sau la anumite tipuri de activități, utilizarea măștii nu este posibilă” și trebuie analizate astfel de situații. Profesorul a dat exemplul unui elev care are o boală de tip astmatiform.

Alexandru Rafila a fost întrebat despre cazul persoanelor care se plâng că nu pot respira bine când poartă mască, scrie digi24.ro.

„Cred că lucrul la care trebuie să ne gândim cu toții ar fi câteva situații care pot apărea, în care chiar în spații închise masca nu poate fi utilizată sau pentru persoane cu astfel de dificultăți.

De exemplu, pe un elev care are o boală de tip astmatiform putem să îl plasăm într-un loc unde riscul de contaminare este mai mic.

Probabil că, la anumite categorii de persoane sau la anumite tipuri de activități, utilizarea măștii nu este posibilă. Trebuie să ne gândim și la astfel de alternative, tocmai ca să avem o flexibilitate atunci când aplicăm reglementarea legală”, a explicat Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.