Care sunt modificările la Evaluarea Națională 2020. MEC: Contestațiile pot fi transmise și prin mijloace electronice

0

Ministerul Educației prezintă, într-un comunicat de presă, modificările și completările aduse Metodologiei de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a. Potrivit MEC, metodologia pentru Evaluarea Națională 2020 a fost actualizată în raport cu măsurile impuse de contextul pandemic COVID-19.

Ordinul semnat de Monica Anisie, de completare și modificare a Metodologiei de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a din acest an școlar, a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial.

Conform MEC, modificările și completările aduse metodologiei sunt următoarele:

  • Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, elaborate de Ministerul Educației și Cercetării. Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a EN VIII.
  • Programele pentru disciplinele de examen, valabile pentru acest an, sunt cele aprobate prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 4.115/2020. Din structura acestora au fost eliminate conținuturile ce urmau a fi parcurse în semestrul al II-lea.
  • Contestațiile pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
  • Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba.
  • Depunerea/transmiterea contestațiilor se va realiza pe data de 22 iunie, între orele 16:00 – 19:00 și pe data de 23 iunie între orele 08:00 – 12:00.

Citește și: Calendarul Evaluării Naționale 2020, publicat în Monitorul Oficial. Elevii vor susține prima probă pe 15 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here