Copiii sunt SuperEroi în vreme de pandemie. Elevii din întreaga țară, provocați să creeze costume din materiale reciclabile VIDEO

0
Foto: captură Youtube

Provocarea SuperEroilor este o inițiativă lansată la început de pandemie, prin care elevii sunt încurajați să fie creativi și să-și construiască propriul costum din materiale reciclabile ori obiecte din jur care oricum ar fi fost aruncate. Zeci de copii au răspuns provocării, arătându-se extrem de inventivi în realizarea unor costume pentru care au folosit pungi de plastic, sticle, cutii de conservă, saci de gunoi, hârtie, tuburi, folie de aluminiu sau borcane. 

Provocarea a fost lansată copiilor de asociația All Grow România din dorința de a aduce un plus de stabilitate și de creativitate în viața copiilor, rămași acasă odată cu închiderea școlilor și declararea stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.

”Peste noapte elevi, părinți și profesori au fost puși în fața unei situații noi, incomode și plină de incertitudine. Pentru a trece peste această provocare, ne-am gândit să facem apel la reziliența copiilor și să le cultivăm spiritul lor creativ. Așa s-a născut Provocarea SuperEroilor, o inițiativă menită să inspire elevii, să vină în ajutorul părinților și a profesorilor cu activități noi și, nu în ultimul rând, să inspire și pe ceilalți”, precizează Mădălina Bouroș, președintele asociației.

Într-un clip scurt, copiii povestesc cum și-au construit costumele și care sunt superputerile lor, iar experiența lor poate fi urmărită de o lume întreagă. Așa s-au născut peste 100 de videoclipuri cu supereroi, care pot fi urmărite pe pagina de Facebook a asociației și în Galeria SuperEroilor.

”În clipurile lor, am revăzut supereroi cunoscuți pe terenuri mioritice, cum sunt Batman, Zorro, Spiderman, Superman, SuperGirl, dar și supereroi noi – Super Doctorul, Inventus, Reciclatorul, Zâna primăverii, Zâna apei și mulți alții. Supereroii noștri ne trimit un mesaj de speranță, vindecare, dar și culoare. Ei s-au exprimat prin cântec, rime, desene și multă creativitate în realizarea costumelor, a videoclipurilor și a mesajelor. Supereroii noștri vor să ne protejeze sănătatea, planeta și familia pentru a trece peste această pandemie”, se arată pe site-ul asociației.

Iată câțiva dintre SuperEroi: 

Reciclatorul este elev al Liceului de Informatică ”Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca și superputerea lui este de a zbura în jurul pământului și de a aduna toate gunoaiele din Univers. El și-a construit costumul din cutii și pahare de plastic.

Tot de protejarea mediului se ocupă și Regina Pungilor care a pregătit și o rimă: ”Am un hobby cam ciudat, merg mereu la cumpărat, însă pungile vezi bine, nu le arunc, le pun pe mine.”

Supermedicul Răzvan de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Pucioasa, împreună cu colegii săi, a descoperit și testat vaccinul anti – Covid-19. Superputerea lui este că în curând va reuși să vindece toți pacienții infectați cu noul coronavirus și se va întoarce la școală pentru a sărbători victoria împotriva SARS-CoV-2.

”Aceștia sunt doar câțiva din supereroii noștri care ne arată că, oricât de dificilă ar fi provocarea, ei sunt pregătiți să ne apere și să facă lumea mai bună. Ei ne arată că supereroii nu sunt doar în mitologie, benzi desenate, filme și jocuri, ci ei sunt printre noi și cu superputerile lor ne apără de COVID.

Pandemia a dărâmat multe din zidurile și miturile colective și individuale și ne dă libertatea de a ne transforma. Acum avem oportunitatea de a ne reinventa și de a ne concentra mai mult pe nevoile elevilor, să le încurajăm dezvoltarea competențelor, a creativității și încrederea în sine. Este responsabilitatea noastră, ca adulți, să construim spații în care ei se pot dezvolta și descoperi propria superputere”, se mai arată pe pagina asociației.

Citește și: Change Architects Home Edition, un proiect dedicat elevilor și profesorilor care oferă gratuit activități educative online și offline

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.