Testare gratuită a elevilor care se pregătesc pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională

0
Foto: pixabay.com

Elevii claselor a VIII-a și a XII-a au la dispoziție o nouă platformă cu teste pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Programul ”Examene cu Brio”, desfășurat prin intermediul platformei digitale Brio.ro, oferă acces gratuit atât pentru testarea, cât și pentru evaluarea cunoștințelor la materiile de bază, se arată într-un comunicat de presă al inițiatorilor.

Lansat de Asociația Dedeman, ”Programul național de pre-testare gratuită și nelimitată pentru elevii claselora VIII-a și a XII-a”, desfășurat prin intermediul platformei digitale Brio, va fi disponibil pe întreaga perioadă a calendarului de examene școlare 2020, inclusiv în a doua sesiune.

Programul este nelimitat cu privire la numărul de elevi înscriși, precizează sursa citată: ”Fiecare elev înscris primește acces gratuit la 4 teste de Matematică și 4 teste de Limba Română pentru Evaluare Națională și Bacalaureat 2020 — și poate primi acces la un număr nelimitat de testări cu condiția oferirii de recomandări directe pentru noi înscrieri, conform Regulamentului Oficial al Programului Examene cu Brio, ce se desfășoară în perioada 08.05 – 30.08.2020.

Înscrierile se realizează prin accesarea adresei online brio.ro/examenecubrio. 

În comunicatul de presă se mai arată că Brio® este avizat de Ministerul Educației și Cercetării, Sistemul de Testare Brio® fiind un produs științific conceput pe baza programei școlare din România, conceptualizat de o echipă de profesori și experți internaționali în testare și psihometrie, conduși de Dragoș Iliescu, doctor în psihologie, profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București. Testele la Matematică sunt autorizate de Gazeta Matematica.

„Mai este foarte puțin timp până la susținerea examenelor de Evaluare Națională și Bac, astfel că recomandăm elevilor să se testeze cât mai repede cu BRIO pentru a vedea care sunt subiectele de materie pe care nu le stăpânesc încă și să se concentreze pe învățarea lor, pentru a-și crește șansele la o notă bună. Primul test Brio îi va spune unui elev care este nivelul său actual, punctele tari și punctele slabe, dar și unde ar trebui să mai lucreze pentru a îndrepta lacunele identificate.

La matematică, testele cuprind peste 20.000 de probleme care acoperă programa școlară, fără ca întrebările să se repete, chiar dacă un elev dorește să dea de zece ori același test. Testați-vă, ca să aflați unde trebuie să mai învățați! Testați-vă, fiindcă este un test digital la îndemână, pe care îl puteți da singuri și apoi discuta cu părinții voștri sau profesorii despre cum să vă îmbunătățiți șansele de trecere cu brio a examenelor”, a declarat profesorul Dragoș Iliescu.

Brio® este o platformă digitală de soluții fundamentate științific pentru testare si
evaluare școlară, destinată elevilor din clasele I -XII, părinților, educatorilor, școlilor și altor
instituții implicate în actul educațional din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here