Admitere liceu 2020. Testul grilă la Română şi Matematică pentru colegiile naţionale militare nu se va mai susţine anul acesta

0
Foto: facebook.com/ Colegiul Național Militar " Mihai Viteazul" Alba Iulia

Testul grilă de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică, programat în data de 21 mai 2020 ca primă etapă pentru admiterea în colegiile naţionale militare, nu se va mai susţine în acest an, potrivit paginilor de Facebook ale Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia şi al Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, candidaţii care participă la admiterea în învăţământul liceal militar vor fi ierarhizaţi şi repartizaţi computerizat, prin aplicaţia informatică ADLIC, în limita cifrei de şcolarizare aprobate pentru fiecare colegiu naţional militar, în ordine strict descrescătoare a mediei de admitere prevăzută la pct. I, din anexa nr.2 din Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4.948 din 27 august 2019 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2020 – 2021 şi a opţiunilor exprimate.

Conform ordinului, media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor V – VIII, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Candidaţii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă şi au susţinut Evaluarea naţională la limba şi literatura maternă respectivă pot opta pentru stabilirea mediei la evaluarea naţională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă şi literatură maternă.

În acest sens, părinţii sau reprezentanţii legali ai acestor candidaţi completează o declaraţie, conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 la ordin, semnată de părinte sau reprezentat legal şi de candidat, care însoţeşte fişa de înscriere în vederea repartizării computerizate şi se depune la secretariatul unităţii de învăţământ de provenienţă în perioada prevăzută de calendar. Aceşti candidaţi, care au optat pentru stabilirea mediei la evaluarea naţională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă şi literatură maternă, nu pot fi repartizaţi computerizat în învăţământul liceal sau profesional în clase cu predare în limbile minorităţilor naţionale”, afirmă aceeaşi sursă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.