Ludovic Orban: Guvernul va utiliza Fondul de rezervă pentru achiziţia de tablete pentru elevi

1
Foto: gov.ro

Guvernul va utiliza Fondul de rezervă pentru achiziţia de tablete destinate elevilor care nu au acces la cursurile online şi, de asemenea, pentru cheltuielile necesare pentru distribuirea de măşti persoanelor care sunt vulnerabile, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban, transmite Agerpres.

„În urma analizelor pe care le-am făcut la ultimele întâlniri cu domnul preşedinte Iohannis, am luat câteva decizii pe care trebuie să vi le comunic şi care trebuie puse în practică. Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru susţinerea achiziţiei de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online din cauza faptului că nu deţin calculatoare sau tablete. De asemenea, tot din Fondul de rezervă al Guvernului, am luat decizia de a susţine cheltuielile necesare pentru distribuirea de măşti pentru persoanele care sunt vulnerabile, se află sub incidenţa prevederilor Legii privind venitul minim garantat”, a informat Ludovic Orban, la începutul şedinţei Executivului.

Ludovic Orban a solicitat tuturor ministerelor să prezinte până vineri propuneri pentru actul normativ privind trecerea de la starea de urgenţă la cea de alertă, dar şi privind măsurile care urmează să fie prelungite, precum şomajul tehnic sau concediul pentru părinţi.

„Până mâine, (…) solicit fiecărui minister şi fiecărei agenţii din coordonarea şi subordinea ministerelor prezentarea propunerilor pentru acest act normativ privitor la trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă şi, de asemenea, stabilirea măsurilor pe care le vom prelungi şi după finalizarea stării de urgenţă. De exemplu, doamnă ministru Alexandru, prelungirea şomajului tehnic pentru companiile care încă sunt sub restricţie sau pentru companiile care încă, din motive obiective, nu pot să îşi pornească activitatea. Concediul pentru părinţi trebuie prelungit până la finalul anului şcolar, sunt multe alte prevederi care trebuie prelungite şi dincolo de situaţia de urgenţă„, a afirmat premierul.

Citește și: Proiect: 150 de milioane de lei, alocați pentru achiziția de dispozitive cu conexiune la internet pentru copiii din mediile defavorizate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.