Examene naționale. Premierul: Vom lua toate măsurile pentru a elimina riscurile de infectare a elevilor. Nu cred că părinţii trebuie să se teamă

0

Autorităţile vor lua toate măsurile pentru a reduce ”la maxim” orice risc de infectare cu COVID-19 a elevilor care vor susţine în acest an examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Noi o să luăm toate măsurile posibile: dezinfectarea şcolilor, nici un copil nu va intra fără mască, supravegherea copiilor, o să fie un număr mic de elevi în clasă, astfel încât să se poată respecta toate distanţele. Suntem gata să luăm şi alte forme de măsuri (…) care practic permit izolarea persoanelor. Deci vom lua toate măsurile pentru a elimina riscurile de infectare a elevilor.

Profesorii, de asemenea, vor purta mască, deci nu cred că există riscuri şi nu cred că părinţii trebuie să se teamă de aceste examene, pentru că vom încerca să organizăm în perioada de după 2 iunie şi examenele de asemenea natură încât să reducem la maxim orice risc de infectare a elevilor”, a spus Ludovic Orban, joi, întrebat cine garantează că elevii care vor susţine examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat nu se vor infecta cu COVID 19.

Premierul a subliniat, în acest context, importanţa examenelor pentru cariera ulterioară a elevilor.

„Noi avem o legislaţie, copiii s-au pregătit ani buni pentru această formă de examinare, atât examenul de Evaluare, fostul examen de capacitate, cât şi examenul de Bacalaureat constituie o probă în baza căruia evoluează cariera ulterioară a elevilor.

În baza examenului de evaluare se fac, practic, înscrierile la licee şi, normal, în funcţie de rezultatele obţinute atât în cei patru ani, cât şi de rezultatele la examen, copiii pot să aibă acces sau nu în anumite licee. De asemenea, examenul de Bacalaureat e important în cariera universitară pe care doresc să o urmeze cei care se duc la facultate.

Practic, copiii s-au pregătit pentru aceste examene şi prin lege şi prin tot ceea ce au făcut ca şi pregătire, aceste examene le afectează, le influenţează evoluţia ulterioară. Ca atare, eu sunt convins că până la urmă şi părinţii vor înţelege că există un risc minor”, a precizat Ludovic Orban.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here