Monica Anisie: Nu am obligat profesorii să facă poze sau capturi pentru a face dovada activității online. Nimeni nu a cerut acest lucru

0

Ministerul Educației nu a obligat profesorii să facă înregistrări, poze sau capturi pentru a face dovada că desfășoară activități online, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, într-un interviu acordat marți postului de radio Itsy Bitsy. 

Întrebată în legătură cu informațiile potrivit cărora profesorii trebuie să facă poze sau capturi pentru a face dovada activităților online, Monica Anisie a răspuns:

”Ministerul Educației nu a obligat pe nimeni să facă acest lucru. (…) Din excesul de zel de a avea dovezi că s-a făcut, au luat măsuri la nivel de inspectorate școlare, la nivel de unități de învățământ, pentru că nu peste tot este așa. (..) Nu există niciun ordin în acest sens. Tot ceea ce Ministerul Educației a elaborat a fost o instrucțiune către inspectoratele școlare și unitățile de învățământ care trebuie privită din două perspective: pe de o parte, cum anume ar trebui să se realizeze lecțiile online, iar pe de altă parte, cu măsuri pentru cei care nu au acces la tehnologie. (…) Nimeni nu a cerut să facă poze… ”

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Luminița Barcari, declara, în aprilie, la Europa FM, că învățătorii și profesorii trebuie să facă dovada că au făcut activități online.

”Dacă până acum, această activitate de învățare online nu era prevăzută într-un cadru legislativ, iată [profesorii – n.red.] sunt obligați să își raporteze activitățile pentru că, până la urmă, avem drepturi salariale pe care trebuie să le justificăm printr-o anumită activitate”, spunea Luminița Barcari.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.