Calendarul de înscriere la grădiniță, aprobat de Ministerul Educației. Înscrierile încep pe 8 iunie, reînscrierile pe 25 mai

0
Foto: facebook.com/ Ministerul Educației și Cercetarii

Calendarul de înscriere în învățământul preșcolar a fost aprobat, a informat, luni seara, Ministerul Educației, pe pagina de Facebook a instituției. Înscrierile vor începe pe 8 iunie, iar reînscrierile pe 25 mai.

Potrivit anunțului făcut de Ministerul Educației, reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an şcolar va avea loc în perioada 25 mai – 5 iunie 2020.

Înscrierea copiilor nou-veniţi va începe pe 8 iunie. Astfel, prima etapă de înscriere se va desfășura în perioada 8 iunie – 3 iulie, etapa a II-a între 20 iulie și 10 august, iar etapa de ajustări în perioada 11-31 august 2020.

Calendarul înscrierilor și reînscrierilor la grădiniță 2020

  • Reînscrierea copiilor: 25 mai –  5 iunie 2020
  • Înscrierea copiilor nou-veniți:
      • Etapa I de înscriere:  8 iunie – 3 iulie 2020
      • Etapa a II-a de înscriere: 20 iulie – 10 august 2020
      • Etapa de corecturi: 11 – 31 august 2020

Ministrul Educației, Monica Anisie, declara duminică seara că înscrierea atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare se va face online.

„Avem o noutate. Noutatea este atât la grădiniţă, cât şi la clasa pregătitoare, că înscrierea se va face online, iar pentru clasa pregătitoare am revizuit calendarul şi am anunţat deja că evaluarea psihosomatică a copiilor va fi înlocuită cu o declaraţie pe propria răspundere a părinţilor sau a tutorilor legal instituiţi şi o fişă completată de grădiniţa pe care a frecventat-o elevul”, spunea Monica Anisie, la Digi24.

Ministrul preciza că luni ministerul va publica calendarul de reînscriere sau înscriere pentru grădiniţe, iar pentru clasa pregătitoare noul calendar.

Citește și: Monica Anisie: Ministerul Educației va anunța luni noul calendar privind înscrierea copiilor la clasa pregătitoare și la grădiniță

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.