Evaluarea Națională și BAC 2020. Monica Anisie: Probele se vor desfășura cu măsuri de siguranță. Calendarele, prezentate săptămâna viitoare

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat sâmbătă, la Digi 24, că probele de Bacalaureat și Evaluarea Națională se vor desfășura cu măsuri de siguranță, iar săptămâna viitoare urmează să fie anunțate calendarele de examen.

Monica Anisie a precizat că Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au realizat un ordin comun în care sunt prevăzute măsurile de siguranță ce vor fi luate pentru cele două examene.

”Probele se vor desfășura cu măsuri de siguranță. (…) Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de curs, o sală care, în prealabil, va fi dezinfectată. Elevii vor parcurge un circuit pe care trebuie să îl respecte până la intrarea în sală și vor purta măști”, a explicat ministrul.

Monica Anisie a arătat că, în cadrul Ministerul Educației, se lucrează la calendare, iar în ceea ce privește Bacalaureatul, ”deocamdată vorbim despre prima sesiune” care va începe pe 22 iunie cu probele scrise, urmate de probele de competențe.

Întrebată în legătură cu solicitarea unor reprezentanți ai elevilor de amânare a examenului de Bacalaureat cu două săptămâni, ministrul a arătat că ”trebuie să luăm măsurile de siguranță și să nu îi expunem pe elevi”. ”Această perioadă de 22 iunie în care încep probele de Bacalaureat considerăm că reprezintă perioada cea mai bună pentru elevi. La momentul acesta, calendarele sunt în lucru și vor fi prezentate publicului săptămâna viitoare”, a spus Monica Anisie.

Ministrul a făcut precizări și în privința probelor de competenţe de la Bacalaureat, care au fost mutate după cele scrise. „Pentru probele orale, de aceea am încercat să schimbăm calendarul, tocmai pentru a lua în calcul şi alte forme sub care putem da aceste probe de competenţe. Sunt probe de competenţe fie la limba şi literatura română, fie la limbă străină sau competenţe TIC. (…) Tocmai pentru că sunt mai multe variante, o să le prezinte specialiştii în momentul în care sunt gata în cadrul ministerului”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat zilele trecute că Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul se vor susţine în conformitate cu noua programă şi respectând calendarele comunicate deja. Evaluarea Naţională începe din 15 iunie, iar examenul de Bacalaureat începe cu probele scrise pe 22 iunie şi va continua cu probele pentru competenţe. Calendarul examenelor va fi comunicat în perioada următoare.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.