Ministrul Sănătății: Nu ne grăbim cu o decizie legată de școli. În Franța, care a redeschis parțial școlile, primele semne nu sunt încurajatoare

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, într-un interviu acordat Libertatea, că nu s-a luat încă o decizie referitoare la deschiderea școlilor și a precizat că, în Franța, unde s-au ”redeschis parțial școlile”, ”au apărut deja cazuri de infectare și în rândul copiilor, și în cel al cadrelor didactice”. 

Ministrul Sănătății a arătat că ”România a evitat extinderea transmiterii comunitare” și important este ”să evităm nașterea unor noi focare”.

”De aceea nu ne grăbim cu o decizie legată de școli”, a explicat Nelu Tătaru.

Potrivit sursei citate, ministrul a precizat că a discutat cu autoritățile din Franța, iar primele semne după ”redeschiderea” școlilor ”nu sunt încurajatoare”.

”Am vorbit chiar sâmbătă în Franța, care a redeschis parțial școlile, și au apărut deja cazuri de infectare și în rândul copiilor, și în cel al cadrelor didactice. Primele semne după redeschidere nu sunt încurajatoare. Vom vedea. Toată Europa gândește acum pe termene de două săptămâni. Haideți să vedem ce se întâmplă”, a spus ministrul Sănătății.

Citeşte interviul integral pe libertatea.ro

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.