Măsuri pentru redeschiderea școlilor. Ludovic Orban: „Obligatoriu va trebui să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice”

0
Foto: tribuna.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că decizia redeschiderii școlilor va fi luată ”în funcție de contextul epidemiologic și de capacitatea efectivă de a reduce la maximum orice risc de îmbolnăvire a copiilor noștri”. ”Se analizează care sunt nevoile, în cazul în care se ia decizia de deschidere, măsurile specifice care trebuie luate. Obligatoriu va trebui să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice”, a spus Orban.

Întrebat dacă susține posibilitatea redeschiderii școlilor după data de 15 mai, premierul Ludovic Orban a arătat că această decizie va fi luată împreună cu președintele Klaus Iohannis și cu echipa de la Ministerul Educației, pe baza estimărilor făcute de Ministerul Sănătății.

”Decizia va fi luată în funcție de contextul epidemiologic și de capacitatea efectivă de a reduce la maximum orice risc de îmbolnăvire a copiilor noștri”, a completat premierul.

În ceea ce privește planurile pentru momentul revenirii la școală și măsurile ce ar urma să fie luate, Ludovic Orban a spus că ”aici se analizează care sunt nevoile, în cazul în care se ia decizia de deschidere, măsurile specifice care trebuie luate”.

”Obligatoriu va trebui să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice. Sunt măsuri care trebuie pregătite și, în funcție de decizie, vor fi luate, a spus premierul.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.