Luminița Barcari: Profesorii trebuie să facă dovada activității online cu elevii. Ei pot organiza și predarea anumitor conținuturi

0

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Luminița Barcari, a declarat la Europa FM că învățătorii și profesorii trebuie să facă dovada că au făcut activități online. ”Dacă până acum, această activitate de învățare online nu era prevăzută într-un cadru legislativ, iată [profesorii – n.red.] sunt obligați să își raporteze activitățile pentru că, până la urmă, avem drepturi salariale pe care trebuie să le justificăm printr-o anumită activitate”, a spus Luminița Barcari.

“Trebuie să prezinte niște dovezi, adică o înregistrare, un printscreen dacă folosește laptopul sau telefonul, sunt mai multe feluri de a înregistra și a dovedi prezența lor online. (…) Eu zic că în jur de 60% au realizat activități, și nu neapărat online, au un telefon, un grup pe WhatsApp, un grup pe Facebook…”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Educației.

Luminița Barcari a mai spus că ordinul ministrului Educației permite notarea elevilor pentru activitatea de la orele online, dar și predarea.

“La reluarea activității de predare – învățare – evaluare în unitățile de învățământ, această activitate suport pentru învățare online poate fi valorificată de cadrul didactic prin calificativ sau notă, cu acordul elevului sau al părintelui. Cadrul didactic vede cine participă activ la aceste întâlniri, deci este în beneficiul ambelor părți. Dacă ei consideră că majoritatea elevilor sunt conectați online, pot organiza și predarea anumitor conținuturi”, a adăugat oficialul MEC.

În ceea ce privește revenirea la cursuri, cel mai probabil, prioritate vor avea elevii din clasele terminale, însă Ministerul Educației va lua o decizie în funcție de deciziile Comitetului pentru Situații de Urgență.

Secretarul de stat spune că toate cadrele didactice vor fi sfătuite ca, la reluarea școlii în clase, să predea doar informațiile esențiale.

“Până la urmă, noi mergem pe formarea de competențe. O competență poate fi formată nu neapărat pe toate conținuturile. Să insistăm pe lucrurile cu adevărat esențiale și de care ne vom lega pentru anul școlar următor”, a explicat Luminița Barcari.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.