Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Şcolile s-ar putea redeschide la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie

0
Foto: accentmedia.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi seară, că şcolile s-ar putea redeschide la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, o discuţie pe această temă urmând să aibă miercuri cu ministrul Educaţiei

„Poate sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”, a precizat Nelu Tătaru, la postul de televiziune Antena 3, conform Agerpres.

Ministrul a adăugat că în cadrul întrevederii cu ministrul Educaţiei va discuta despre detaliile legate de revenirea copiilor la şcoală.

„Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului„, a arătat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că hotelurile şi restaurantele s-ar putea deschide gradual după 15 mai. Cât priveşte cinematografele, el a menţionat că acestea nu vor putea fi deschise după 15 mai. „Deocamdată nu, încă nu suntem la momentul în care să ducem acele mase populaţionale undeva”, a punctat ministrul.

Ludovic Orban, despre îngheţarea anului şcolar

Premierul Ludovic Orban a declarat, la rândul său, marți seară, că autorităţile nu au avut „niciun moment” în evaluare îngheţarea anului şcolar.

„Cu siguranţă, am spus că noi nu am avut niciun moment în evaluare această posibilitate de îngheţare a anului şcolar. Obiectivul nostru este să asigurăm toate condiţiile posibile astfel încât elevii, studenţii să încheie anul şcolar, să poată să dea examenele care trebuie date, examenul de capacitate, examenul de bacalaureat, sigur, în condiţiile care vor fi permise de contextul epidemiologic, pentru că nu riscăm ca toţi copiii noştri să piardă un an şcolar”, a spus Ludovic Orban, la TVR 1, întrebat dacă rămâne exclusă varianta îngheţării anului şcolar.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.