Premierul Ludovic Orban: Dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea şcolară

0
Foto: observator.tv

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți seară, că anul școlar va fi încheiat, examenele naționale vor fi susținute și le-a cerut profesorilor ”să se mobilizeze” și ”să intensifice” predarea online după vacanța de primăvară.  Premierul a arătat că, ”dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă”, cursurile vor putea fi reluate.

„Anul şcolar va fi încheiat. Elevii vor da toate examenele care se dau la sfârşit de an, la fel studenţii își vor da toate examenele. Sigur, dacă după 15 mai lucrurile vor fi în regulă, putem să dăm drumul la activitatea şcolară. Oricum, profesorii vor trebui să se mobilizeze după vacanţa școlară și să intensifice predarea online până se vor putea redeschide şcolile şi de asemenea trebuie să fie pregătite examenele care se dau cu cea mai mare seriozitate”, a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Ministrul Educației, Monica Anisie, declara zilele trecute că o decizie privind reluarea cursurilor se va lua în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

”În cadrul Ministerului Educației, am realizat mai multe scenarii în ceea ce privește revenirea la cursuri atât a elevilor, cât și a studenților. În funcție de evoluția situației referitoare la pandemia din România, noi vom reveni la cursuri în momentul în care Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență ne va spune că atât elevii cât și cadrele didactice nu se află într-un pericol în momentul în care vom reveni în spațiul școlii”, spunea ministrul Educației.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, prelungirea cu 30 de zile a stării de urgență, în această perioadă școlile rămânând închise.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.