Elevii din Constanța solicită guvernanților să înceapă de urgență demersurile pentru achiziționarea de tablete conectate la internet

0
Foto: pixabay.com

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită din nou Ministerului Educației și Guvernului să înceapă de urgență demersurile pentru a achiziționa tablete conectate la internet, astfel încât, după vacanță, ”predarea online să devină obligatorie și accesibilă tuturor”. Elevii spun că ”încetarea activității școlare va afecta în mod negativ performanțele elevilor la examenele naționale, deoarece va exista o pauza prea mare în care o parte dintre elevi nu vor avea acces la o recapitulare a materiei sub îndrumarea unui profesor”.

”Din această cauză, școala online necesită reglementări clare, impuse prin lege, pentru a ne asigura că predarea se realizează de către toate cadrele didactice”, susține AEC, într-un comunicat de presă.

Andreea Sabina Spătariu, președintele Asociației, spune că ”după această vacanță, este necesar ca școala online să devină obligatorie și accesibilă tuturor, pentru că altfel ne vom trezi cu elevi care nu au avut acces la niciun fel de educație timp de două luni și care vor fi nevoiți să susțină examenele oricum”: ”A fost tăiată din materie, dar recapitularea trebuie să existe sub îndrumarea unui profesor în mod obligatoriu.”

Comunicatul integral al Asociației Elevilor din Constanța:

”AEC solicită guvernanților mobilizarea de urgență pentru asigurarea accesului la educație!

Asociația Elevilor din Constanța face apel la guvernanți să înceteze cu măsurile făcute pentru imagine politică și să asigure dreptul constituțional la învățătură tuturor elevilor din România!

Într-un interviu acordat unui post de televiziune prim-ministrul României, Ludovic Orban, asigura că anul școlar va fi finalizat și că examenele naționale se vor susține. Premierul a mai menționat că profesorii vor trebui să își intensifice predarea online după vacanță, însă fără a menționa vreo formă prin care Guvernul sau Ministerului Educației va asigura accesul la educație copiilor din mediile rurale sau din cele defavorizate.

Amintim că elevii reprezentanți au atras atenția privind necesitatea asigurării dreptului la educație, solicitând autorităților să realizeze în regim de urgență o achiziție publică de tablete și abonamente la internet, astfel încât procesul de învățare să nu fie împiedicat de situația materială a unui elev.

Solicitarea a fost făcută ținând cont de faptul că încetarea activității școlare va afecta în mod negativ performanțele elevilor la examenele naționale, deoarece va exista o pauza prea mare în care o parte dintre elevi nu vor avea acces la o recapitulare a materiei sub îndrumarea unui profesor. Din această cauză, școala online necesită reglementări clare, impuse prin lege, pentru a ne asigura că predarea se realizează de către toate cadrele didactice.

Totodată, au fost prezentate de președintele Comisiei de Învățământ a Senatului, Liviu-Marian Pop, posibile modificări ale Legii educației naționale, pentru a introduce metode de evaluare și susținere a examenelor în mediul online. Aceste propuneri pun în evidență necesitatea fiecărui elev de a avea acces la un dispozitiv conectat la internet în contextul în care data de începere a cursurilor nu este sigură și există posibilitatea unui nou val al pandemiei în toamnă, când este programat să înceapă un nou an școlar.

Așadar, Asociația Elevilor din Constanța solicită Ministerului Educației și Guvernului României să înceapă de urgență demersurile pentru a achiziționa tablete conectate la internet, astfel încât după vacanță predarea online să devină obligatorie și accesibilă tuturor.

“Din momentul în care orele de curs au fost suspendate, au existat foarte multe întrebări ale elevilor, profesorilor și părinților privind acest an școlar, examenele și cum se va realiza procesul de învățare online. Măsurile concrete și prezentarea unor numere clare au fost înlocuite cu discursuri lungi, care nu spun nimic. După această vacanță este necesar ca școala online să devină obligatorie și accesibilă tuturor, pentru că altfel ne vom trezi cu elevi care nu au avut acces la niciun fel de educație timp de două luni și care vor fi nevoiți să susțină examenele oricum. A fost tăiată din materie, dar recapitularea trebuie să existe sub îndrumarea unui profesor în mod obligatoriu.” – Andreea Sabina Spătariu, Președinte AEC.”

Citește și: Asociațiile de elevi: Dacă tăiem din materia pentru examene nu înseamnă că am rezolvat problema elevilor privați de dreptul la educație

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.