Directoarea unei şcoli gimnaziale din Capitală, reţinută de procurorii DNA pentru luare de mită

0

Carmen Elena Zanfir, director al unei şcoli gimnaziale din Capitală, a fost reţinută de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită de la reprezentantul unei firme ce executa lucrări de reabilitare a instituţiei de învăţământ.

DNA informează, într-un comunicat de presă, că procurorii anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Carmen Elena Zanfir, director și ordonator de credite la o școală gimnazială din București, și reținerea acesteia pentru 24 de ore, începând cu data de 14 aprilie 2020, pentru infracțiunea de luare de mită.

”În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada septembrie-octombrie 2019, în calitatea anterior menționată, inculpata ZANFIR CARMEN ELENA ar fi pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor), un comision de 4% (137.236 lei) din valoarea totală a sumei facturate de societate în executarea unui contract de lucrări de reabilitare a școlii, pentru ca, în schimb, să aprobe plățile către societate, precum și încheierea unui act adițional de prelungire a duratei contractului.

În perioada septembrie 2019-14 aprilie 2020, inculpata ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranșe, dintre care ultima tranșă, 21.000 euro la data de 14.04.2020, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA.

DNA precizează că, miercuri, Carmen Elena Zanfir urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here