Programa de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat a fost modificată. Monica Anisie anunță că a semnat ordinul de ministru

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la Antena 3, că a semnat ordinul de ministru prin care este modificată programa de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat astfel încât aceasta să cuprindă materia studiată până la începutul semestrului al doilea. Ministrul a precizat că, ”în scenariul în care vom reveni la cursuri în momentul în care situația de urgență încetează, am putea susține examenele în luna iulie.” ”În cazul în care se prelungește starea de urgență, atunci vom lua o altă măsură în așa fel încât elevii și studenții să își poată încheia anul școlar cu bine”, a mai spus Monica Anisie.

UPDATE Ministerul Educației și Cercetării a anunțat marți, într-un comunicat de presă, că au fost aprobate noile programe pentru examenele naționale, fără conținuturile aferente semestrului al II-lea. Detalii AICI.

Monica Anisie anunța încă de săptămâna trecută că programa de examen pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea, iar examenele naționale ar putea avea loc în luna iulie.

Ministrul a precizat, în intervenția telefonică de la Antena 3, că o decizie privind reluarea cursurilor se va lua în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

”În cadrul Ministerului Educației, am realizat mai multe scenarii în ceea ce privește revenirea la cursuri atât a elevilor, cât și a studenților. În funcție de evoluția situației referitoare la pandemia din România, noi vom reveni la cursuri în momentul în care Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență ne va spune că atât elevii cât și cadrele didactice nu se află într-un pericol în momentul în care vom reveni în spațiul școlii. (…)

În scenariul în care vom reveni la cursuri în momentul în care situația de urgență încetează, am putea susține examenele în luna iulie. În cazul în care se prelungește starea de urgență, atunci vom lua o altă măsură în așa fel încât elevii și studenții să își poată încheia anul școlar cu bine.

De altfel, ieri, am semnat și Ordinul de ministru cu privire la noile programe pentru examenele naționale și el va fi publicat în Monitorul Oficial. Programele pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat prevăd materia studiată până la începutul semestrului al doilea. Așa cum am precizat în măsurile pe care le-am luat în cadrul Ministerului Educației, prin consultare cu partenerii noștri educaționali, conținuturile pentru examenele naționale vor fi acelea studiate  până la începutul semestrului al doilea.  

În cazul în care vom reveni la cursuri cât mai repede, tezele pe care elevii trebuie să le susțină vor conține numai subiecte din materia studiată până pe 11 martie, atunci când au fost închise școlile”, a declarat ministrul Educației.

Monica Anisie a exclus din nou varianta înghețării anului școlar: ”Așa cum am mai precizat, am fost în contact cu toți miniștrii Educației din cadrul Uniunii Europene, nicăieri nu s-a luat măsura înghețării anului școlar, ci s-au găsit soluții în așa fel încât materia rămasă nestudiată să fie transferată către anul școlar următor sau alte soluții la care ne gândim în funcție de timpul în care vom reveni la cursuri.

În funcție de momentul în care Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență ne spune că putem reveni în siguranță și nu este pusă în pericol sănătatea copiilor și a cadrelor didactice, în momentul acela vom spune care este cel mai potrivit lucru pe care trebuie să îl adoptăm în momentul revenirii la cursuri.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.