Desene animate terapeutice, oferite de Universitatea Babeş-Bolyai pe perioada pandemiei

0
Foto: Captură video

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca pune la dispoziţia copiilor şi adolescenţilor desene animate terapeutice pe perioada pandemiei de coronavirus.

„Pentru a veni în sprijinul copiilor şi al adolescenţilor în perioada pandemiei, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca pune la dispoziţie gratuit setul de Desene Animate Terapeutice – RETMAN. Desenele animate pot fi vizionate accesând link-ul https://retman.ro/?page_id=14 şi sunt gândite astfel încât să promoveze, prin psihoeducaţie, gândirea raţională, cu impact asupra reducerii răspunsurilor psihologice de anxietate, deprimare, furie şi vinovăţie, precum şi asupra creşterii emoţiilor şi a comportamentelor sănătoase/funcţionale. Desenele pot fi utilizate în acelaşi scop, dar în logica umorului şi de către adulţi”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de UBB și preluat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, RETMAN reprezintă personalizarea psihoterapiilor raţional-emotive & cognitiv-comportamentale – standardul de aur actual în tratamentele psihologice validate ştiinţific, creat de Albert Ellis Institute din New York (SUA) şi dezvoltat ulterior de Institutul Internaţional de Psihoterapie al UBB.

„Noi suntem în permanenţă conştienţi de faptul că această perioadă şi distanţarea socială pe care a adus-o cu ea nu îi afectează doar pe adulţi, ci şi pe copiii care au fost scoşi brusc din rutina lor. Este un moment în care UBB poate şi trebuie să vină în sprijinul tuturor membrilor comunităţii noastre punând rezultatele cercetării în slujba comunităţii, în spiritul universităţilor de tip world class spre care tindem„, a declarat, potrivit comunicatului, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David.

 

Despre seria de desene animate terapeutice RETMAN ŞI RETMAGIA

Desenele animate terapeutice reprezintă un mediu de acţiune al lui RETMAN, mediu care se adresează astfel cu precădere copiilor şi tinerilor, aceştia fiind deschişi spre vizionarea desenelor animate. Desenele animate se numesc terapeutice deoarece RETMAN, ca personaj principal, implementează principiile de psihoterapie raţional-emotivă şi cognitiv-comportamentală. După cunoştinţele noastre acesta este primul demers de a genera desene animate terapeutice, bazate pe psihoterapii validate ştiinţific. RETMAN, ca personaj de desene animate terapeutice, este personajul prin care psihoterapia raţional-emotivă şi cognitiv-comportamentală poate să ajungă mai repede la tineri, ştiut fiind faptul că aceştia învaţă eficient prin imitaţie (ex. repetă comportamentele modelelor văzute în jur) şi modelare (ex. repetă ceea ce face un model, dar pentru a obţine aceleaşi recompense şi/sau a evita aceleaşi pedepse).

Seria de desene animate terapeutice RETMAN ŞI RETMAGIA are cinci filme:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.