Preşedintele Klaus Iohannis, aşteptat să emită decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile

0
Foto: facebook.com

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să emită decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile, conform anunţului făcut în urmă cu o săptămână, relatează news.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, că va fi necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună, iar decretul va fi emis la începutul acestei săptămâni.

”Sunt lucruri care se mişcă, însă, trâgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, spunea șeful statului.

În 16 martie, preşedintele Klaus Iohannis a emis un prim decret privind instituirea stării de urgenţă pentru 30 de zile, această perioadă urmând să se încheie marţi. Primul decret prevedea că, pe durata stării de urgență, cursurile din toate unitățile și instituțiile de învățământ se suspendă.

Citește și: Starea de urgență se prelungește cu încă o lună. Klaus Iohannis: „Nu este momentul să ne relaxăm”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here