Ordinul prin care se anulează evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a și simulările naționale a fost publicat în Monitorul Oficial

0

Ordinul de ministru prin care sunt anulate evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, dar și simulările examenului de Bacalaureat și de Evaluare Națională – clasa a VIII-a, a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial.

Prin ordinul semnat de ministrul Educației, Monica Anisie, ”se aprobă suspendarea organizării desfășurării evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, a simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2019-2020”.

Foto: Monitorul Oficial

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunța, la începutul săptămânii, că Evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare, dar și simulările pentru examenele naționale au fost anulate. De asemenea, sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru olimpici a fost anulată.

Ministrul preciza că situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.

Nu în ultimul rând, calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădiniță, calendarul privind mobilitatea personalului didactic vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.

Totodată, a precizat Monica Anisie, în funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și a Examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie, iar programa de examen nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.