Ministrul Educației: „În orice situație, chiar și în scenariile cele mai sumbre, noi vom încheia anul școlar 2019-2020”

0
Foto: Ministerul Educației și Cercetării

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat într-un interviu acordat Digi 24 că, dacă va fi nevoie, la începutul anului școlar viitor va exista ”o perioadă de recapitulare” pentru ceea ce nu s-a putut studia în această perioadă. Monica Anisie a precizat că Ministerul Educației va pregăti un set de recomandări în acest sens. Pe de altă parte, ministrul a dat asigurări că anul școlar în curs va fi încheiat ”în orice situație, chiar și în scenariile cele mai sumbre”.

”Dacă există aceste decalaje, Ministerul Educației pregătește pentru anul școlar următor, adică pentru începutul lui septembrie, un set de recomandări pentru profesori în așa fel încât să fie o perioadă de recapitulare pentru ceea ce nu am putut studia în această perioadă”, a spus Monica Anisie la Digi 24, întrebată dacă toți elevii vor ieși egali din această perioadă în ceea ce înseamnă informația pe care au obținut-o.

Ministrul Educației a mai spus că anul școlar în curs va fi încheiat în mod cert. ”În orice situație, chiar și în scenariile cele mai sumbre, noi vom încheia anul școlar 2019-2020”, a precizat Monica Anisie.

În ceea ce privește încheierea situației școlare cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul, Monica Anisie a fost întrebată ce se va întâmpla în cazul acelor elevi care nu au două note la o materie. ”Ei nu trebuie să fi avut cele două note până acum. În momentul în care revenim la cursuri, pot obține cele două note”, a răspuns ministrul.

Ministrul Educației a repetat totodată că, în această perioadă, salariile profesorilor se plătesc în continuare, așa cum a fost și până acum.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.