Evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și olimpiadele și concursurile școlare au fost anulate

0
Foto: sibiu100.ro

Evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, olimpiadele și concursurile școlare, dar și simulările pentru examenele naționale au fost anulate, a anunțat, marți, ministrul Educației, Monica Anisie.

Măsura a fost luată prin ordin de ministru și face parte dintr-un set de măsuri prezentate de ministrul Educației cu privire la reluarea cursurilor și desfășurarea examenelor naționale.

Monica Anisie a anunțat că se va anula și sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru olimpici.

De asemenea, situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul. Subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.

Nu în ultimul rând, calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădiniță, calendarul privind mobilitatea personalului didactic vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.

Totodată, a precizat Monica Anisie, în funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naționale și a Examenului de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie, iar programa de examen nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea.

Măsurile anunțate de ministrul Educației, Monica Anisie:

  • probele scrise ale examenelor naționale de Evaluare Națională și de Bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.
  • au fost anulate simulările naționale pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, dar și olimpiadele și concursurile școlare.
  • sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.
  • situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.
  • subiectele pentru tezele de pe semestrul al doilea vor fi concepute doar din ceea ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020. 
  • calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădiniță, calendarul privind mobilitatea personalului didactic vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperii cursurilor.
  • elaborarea cadrului normativ privind activitățile suport, fie în regim online, fie prin alte mijloace de comunicare.
  • în învățământul universitar, activitățile se vor desfășura în mediul online, cu excepția celor care necesită laborator sau proiect.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here