Starea de urgență se prelungește cu încă o lună. Klaus Iohannis: „Nu este momentul să ne relaxăm”

0
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că starea de urgenţă în România va fi prelungită cu încă o lună de zile pentru a ține sub control evoluția epidemiei de coronavirus. 

”Nu este momentul să ne relaxăm, în niciun caz nu este momentul să nu mai respectăm indicațiile autorităților. Toți experții, toți medicii ne spun că evoluția epidemiei în continuare depinde de felul în care respectăm indicațiile autorităților. (…) Nu suntem încă la vârful epidemiei. În niciun caz nu este momentul să ne relaxăm. Să fim atenți, să nu fim panicați și să respectăm indicațiile autorităților. (…)

Trăgând linie și adunând, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. În acest fel, am solicitat Guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în acest decret. În cursul acestei săptămâni, vom elabora textul decretului și, la începutul săptămânii viitoare, voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile. Această perioadă este absolut necesară pentru a ține evoluția epidemiei sub control”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Starea de urgență va fi prelungită, odată cu emiterea noului decret, până la data de 16 mai.

Școli închise

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, la data de 16 martie, decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României pentru 30 de zile, care prevedea că, pe durata stării de urgență, cursurile din toate unitățile și instituțiile de învățământ se suspendă.”

”Școlile vor fi închise pentru protejarea copiilor, elevilor și studenților, activitatea din învățământul preuniversitar și universitar se suspendă pe perioada stării de urgență”, declara șeful statului, la acel moment.

Școlile au fost închise pe data de 11 martie și, ulterior, pe perioada stării de urgență, decretate până la data de 16 aprilie. Este așteptat noul decret pentru a vedea care sunt noile prevederi.

Ministrul Educației, Monica Anisie, declara zilele trecute că ”până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu este cazul să revenim la cursuri”.

„După cum bine ştiţi, măsura este sau va fi luată în funcţie de evoluţia infectărilor şi, împreună cu colegii mei din Ministerul Educaţiei, ţinem legătura cu Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cu Ministerul Sănătăţii şi vom lua măsurile care se impun în momentul în care vom avea de la aceştia comunicate clare”, spunea Monica Anisie la Antena 3.

Klaus Iohannis a avut, luni, la Cotroceni, o şedinţă de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban şi mai mulţi membri ai Guvernului.

Citește și: Monica Anisie: „Nu este cazul să revenim la cursuri până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.