O lecție online despre coronavirus pentru copii, cu exerciții, quiz-uri și concursuri în familie. Profesorii și părinții o pot accesa gratuit

0
Foto: facebook.com/ Georgeta Panisoara

Cadrele didactice și părinții pot accesa gratuit o lecție pe o platformă online cu ajutorul căreia îi pot învăța pe copii ce este coronavirusul și cum ne putem proteja de acesta. Lecția este realizată de Georgeta Pânișoară, profesor la Universitatea din București, în colaborare cu Adriana Mălureanu și Gabriel Lazăr, într-un format atractiv pentru copii, îmbinând informațiile psihologice cu cele medicale și teoria cu aplicațiile.

”Planeta Pământ și oamenii de pe ea sunt atacați… De-a lungul secolelor, oamenii au purtat diverse războaie. Acum suntem într-un altfel de război, nu cu arme, oameni contra oameni… ci viruși contra oameni!”

Așa începe lecția despre COVID-19, care se adresează copiilor din ciclul primar, dar și copiilor din grupele mari de grădiniță, realizată pe platforma Livresq.

”Lecția se referă la aspecte ce țin de cultivarea stării de bine la copii, pornind de la stările emoționale prin care aceștia trec în această perioadă – poate tristețe, furie, frustrări, plictiseală, etc. Consider că trebuie luate în calcul elementele psihologice care au impact zilele acestea asupra copiilor și aceste informații au fost îmbinate cu elemente de conținut referitoare la regulile ce trebuie urmate. Exercițiile din lecția prezentată sunt adecvate pentru a fi parcurse în familie sau alături de cadrele didactice”, explică Georgeta Pânișoară, conf. dr. habil. la Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, cadru didactic și autor de cărți și jocuri educaționale.

Georgeta Pânișoară spune că, în cadrul lecției, au fost îmbinate ”informațiile psihologice cu cele medicale, teoria cu aplicațiile”: ”Avem quiz-uri, exerciții de dezvoltare a câtorva competențe moderne (creativitate, leadership, public speaking, flexibilitate/ adaptabilitate la schimbare, problem solving), dezvoltare personală în general. 

Am îmbinat informațiile cu imaginile potrivite, textul alb-negru cu culorile pentru a ieși ”o lecție” ca la carte. Sper să fie interesantă atât pentru copii, cât și pentru cadrele didactice sau părinții copiilor, să o parcurgă cu plăcere, atât de dragul informațiilor, cât și al distracției.”

Profesoara de la UB mărturisește că feedback-ul primit până acum este unul pozitiv și speră ca lecția să ajungă la cât mai mulți copii. Puteți accesa lecția AICI.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.