Raed Arafat: Este foarte posibil ca starea de urgență să fie prelungită încă o lună

0
Foto: redactia.ro

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat la Digi24 că este foarte posibil ca starea de urgență să fie prelungită încă o lună în România.

„Dacă vorbim de starea de urgență, este foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Este posibil acest lucru și poate că această decizie va fi luată în cursul săptămânii care vine, înainte să ajungem la data limită a stării de urgență.

„Starea critică, depinde (…) Nu cred că vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Chiar dacă începe să scadă, va fi o perioadă continuă de combatere până ce spunem că am trecut și să ne relaxăm cu toate măsurile pe care le luăm. (…) Orice este posibil, depinde cum va evalua situația”, a spus Raed Arafat.

Prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României se va decide în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus, a anunțat vineri premierul Ludovic Orban.

Tot vineri, președintele Klaus Iohannis a spus că ne așteaptă o perioadă grea, până vom atinge vârful crizei, și a făcut apel la românii din diaspora să nu vină acasă de Paște.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 16 martie decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.