Lecția de fizică, cu factura de Enel în față. Antoneta Împușcatu continuă să facă ore altfel și în mediul online

0
Foto: facebook.com

Profesoara care predă fizica și chimia cu ajutorul boabelor de fasole, al pufuleților sau ciocolatei calde continuă să folosească metode altfel de învățare și în școala online. Antoneta Împușcatu le-a explicat copiilor despre energia electrică și puterea electrică cu factura de Enel în față. La Școala Gimnazială “Ion Creangă” din comuna I.C. Brătianu (Tulcea), unde Antoneta Împușcatu este director, cursurile online au început imediat după suspendarea cursurilor.

Antoneta Împușcatu a povestit vineri, la Digi 24, cum se desfășoară învățarea online într-o școală din mediul rural. A fost ”o provocare” pentru toată lumea, a spus directoarea școlii din comuna tulceană, însă profesorii s-au mobilizat și școala online are loc pe WhatsApp, în Zoom și pe diverse platforme educaționale.

”Am avut un colectiv de cadre didactice care s-au mobilizat foarte bine, am verificat dacă avem toți numerele de telefon ale copiilor și ale părinților și apoi ne-am adunat toate cunoștințele legate de partea de informatică și de online. M-au uimit colegii mei cu câte lucruri știau, dar nu le aplicau decât sporadic. Legat de relația cu copiii, este o parte pe care poate noi, când lucrăm direct cu ei, nu o înțelegem. Simțim că atât ei, cât și noi dorim să ne întâlnim, să relaționăm”, a spus directoarea școlii.

Profesor de fizică, chimie și biologie, Antoneta Împușcatu a explicat că nu poate fi la zi cu materia în școala online, dar modul în care face lecții pleacă și acum de la exemple din viață reală.

În funcție de zi, abordăm altfel o noțiune. De exemplu, eu am avut de discutat la Fizică despre putere și energie electrică. Le-am lăsat pe WhatsApp un mesaj ca, în momentul în care ne întâlnim, să aibă în fața lor o factură de Enel. Și am discutat pe acea factură de Enel despre energia electrică și despre puterea electrică, mărime fizică. Le-a plăcut foarte mult”, a relatat profesoara.

Antoneta Împușcatu a arătat că elevii sunt receptivi la învățarea din mediul online și participă la sesiunile video fără să fie obligați de profesori.

”Niciodată nu i-am rugat noi să intre. Văd lucrurile acestea și la colegii mei. Pe un orar anume făcut împreună cu ei, intrăm pe rând și eu pot să văd ce fac ei la Matematică și mi-este ușor să lucrez la Fizică pe noțiunile predate de colegul meu la Matematică. De exemplu, săptămâna trecută, au avut la Educație tehnologică de desenat planul casei lor. Eu m-am legat imediat de această noțiune și i-am rugat să calculăm suprafața camerelor. Mi s-a părut un lucru extraordinar. Practic, fără să ne dăm seama, lucrăm transdisciplinar”, a mai spus directoarea școlii din comuna I.C. Brătianu.

Profesorii școlii îi provoacă de asemenea pe copii la Kahoot, profesorul de matematică folosește platforme precum GeoGebra, iar Antoneta Împușcatu se ”joacă” cu elevii de clasa a V-a în Scratch. ”Am învățat și eu de o lună să folosesc aplicația. Când mi s-a făcut dor de colegi, i-am convocat pe grupul de WhatsApp la un <Consiliu Profesoral> în Zoom să ne spunem de bine”, a conchis directoarea.

Citește și: Antoneta Împușcatu, directoarea care a desființat cancelaria și face naveta zilnic la școală. Trei lucruri pe care le-ar schimba în educație

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.