Baremele de notare la testele de antrenament pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost publicate

0
Foto: accentmedia.ro

Baremele de evaluare și de notare la testele de antrenament pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2020 au fost publicate, vineri, pe site-ul Centrului Național de Evaluare și Examinare. 

Ministerul Educației și Cercetării a publicat, luni, 30 martie, un set de cinci teste de antrenament pentru fiecare probă de examen la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

Baremele de notare au fost publicate vineri, 3 aprilie 2020, pe site-ul rocnee.eu.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020, clasa a VIII-a

Bareme TESTE Limba și literatura română Evaluarea Națională 2020

Bareme TESTE Matematică Evaluarea Națională 2020

Bacalaureat 2020

Bareme TESTE Limba și literatura română BAC 2020

Filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică

Filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocațională – Profilul pedagogic

Bareme TESTE Matematică BAC 2020

Filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informati

Filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare

Filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii

Filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale

Bareme TESTE Istorie BAC 2020

Următoarele teste, după vacanța de primăvară

Elevii vor avea la dispoziție următoarele teste de antrenament după vacanța de primăvară, care are loc în perioada 4 aprilie – 21 aprilie 2020, relatează HotNews.ro. Marin Șută, directorul CNEE, spune că testele de antrenament cuprind materia predată până la 11 martie, când școlile au fost închise.

”Colegii au încercat să respecte efectiv materia parcursă până pe 11 martie. Nu a fost deloc ușor pentru că sunt discipline la care materia este destul de puțină, mai ales pentru cea din clasa a XII-a. Dar s-au străduit. (…) Rămâne să se ia o decizie în privința desfășurării examenului și implicit pentru materia de examen. În acest moment nu s-a luat o decizie. Pentru că depinde de reluarea cursurilor. Dacă se reiau cursurile foarte târziu, înainte de examene, probabil că nu se va lua în calcul și materia din această perioadă, care urma să fie parcursă. În orice caz, până la acest moment, testele conțin doar ceea ce s-a parcurs până la 11 martie. În funcție de ce decide ministerul, noi ne vom adapta”, a spus Marin Șuță.

MEC preciza luni că, în cadrul emisiunilor Teleșcoala, vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.