Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației: Participarea la cursurile online trebuie să fie un moment așteptat de elevi, nu o presiune în plus

0
Foto: pixabay.com

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației și Cercetării, Cristian Tănase, a  explicat la TVR că învățarea online trebuie să fie modalitatea prin care ”elevii să își fixeze diferite cunoștințe, să recapituleze diferite teme”, iar participarea la cursurile online să fie ”un moment așteptat de elevi, nu neapărat o presiune în plus”. Reprezentantul MEC a arătat că scenariile apărute în spațiul public privind anul școlar nu reprezintă punctul de vedere oficial al Ministerului Educației. 

”Continuarea învățării de acasă reprezintă modalitatea prin care părinții pot fi alături de copiii lor, prin care profesorii pot fi alături de copii. Cred că suspendarea cursurilor reprezintă o perioadă în care cu toții putem să valorificăm activitatea pe care profesorii au desfășurat-o la clasă, în mod special prin fixare de cunoștințe, prin recapitularea diferitelor teme predate.

Doamna ministru are încredere în profesori că vor crea contexte educaționale prin diferitele mijloace de comunicare astfel încât elevii să fie motivați să rămână conectați la educație, iar acest lucru presupune păstrarea unui echilibru în tot ceea ce înseamnă acest proces, de la adaptarea volumului de resurse pe care profesorii le transmit elevilor la activitățile individuale, iar participarea la cursurile online trebuie să fie un moment așteptat de elevi, nu neapărat o presiune în plus”, a declarat Cristian Tănase.

Întrebat despre faptul că unele inspectorate școlare au recomandat profesorilor să nu avanseze cu materia în mediul online, purtătorul de cuvânt al MEC a precizat: ”Aceste cursuri online trebuie să fie mai mult modalitatea prin care elevii să își fixeze diferite cunoștințe, să recapituleze diferite teme. Cred că acesta este un lucru important.”

În ceea ce privește scenariile apărute în spațiul public privind reluarea cursurilor și susținerea examenelor naționale, Cristian Tănase a ținut să precizeze că acestea nu reprezintă punctul de vedere oficial al Ministerului Educației.

”Echipa de specialiști din Ministerul Educației și Cercetării lucrează la diferitele variante de scenarii pe care le ia în calcul, iar toate acestea depind de starea de urgență în care se află România. De asemenea, toate aceste scenarii vor fi dezbătute cu toți actorii educaționali, reprezentanții elevilor, ai studenților, reprezentanții părinților, ai sindicatelor și Consiliul Național al Rectorilor, iar decizia va fi luată de comun acord după aceste consultări și vom prezenta public, în mod oficial, acest lucru. Profit de această ocazie să liniștesc unii părinți, unii profesori, toate variantele care apar în spațiul public, în această perioadă, nu reprezintă punctul de vedere oficial al Ministerului Educației și Cercetării”, a declarat Cristian Tănase.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.