#pescenaBACului: Opere literare din programa pentru Bacalaureat, interpretate de actorii constănțeni în mediul online VIDEO

0
Foto: Captură video

Teatrul de Stat Constanţa și Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa au demarat un proiect inedit adresat elevilor care vor susține în acest an examenul de Bacalaureat. Actorii constănțeni interpretează online poezii, basme și dramatizări după romane din programa pentru examen, dorind în acest fel să vină în sprijinul elevilor care stau acasă în această perioadă. Reprezentațiile sunt postate pe pagina de Facebook a teatrului și pe canalul Youtube, iar primele episoade sunt dedicate lui Nichita Stănescu.

Proiectul educațional #pescenaBACului a fost lansat marți, 31 martie. ISJ Constanța precizează că, prin intermediul acestuia, ”elevii din clasele terminale vor beneficia de prezentarea în mediul online (în special pe durata perioadei suspendării cursurilor, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19) a unor creaţii literare sub forma reprezentaţiilor artistice”.

”Repertoriul va urmări cu precădere conţinutul programei şcolare prevăzute pentru susţinerea Probei de Limba şi literatura română – Examenul de Bacalaureat Naţional 2020”, se arată într-un într-un comunicat de presă al inspectoratului școlar județean.

Marți, 31 martie 2020, cu ocazia zilei naşterii poetului Nichita Stănescu, actorii teatrului au lansat trei episoade dedicate poeziilor sale – ”Leoaică tânără, iubirea”, ”În dulcele stil clasic” şi ”Adolescenţi pe mare”.

”Proiectul îşi propune să sprijine elevii care studiază pentru bacalaureat prin apropierea acestora de literatură şi de actul cultural, în vederea unei mai bune înţelegeri a operelor scriitorilor români, oferindu-le interpretări variate, într-o formă accesibilă, online. În perioada imediat următoare vor fi prezentate şi alte filme cu poezii din programa şcolară, dar şi cu fragmente de proză”, mai arată  inspectoratul școlar.

Interpretările actorilor pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat Constanţa  și pe canalul Youtube.

”Respectând izolarea socială impusă de situaţia de urgenţă din România, actorii noştri interpretează poezii, basme, dramatizări după romane etc, toate din programa școlară și mai ales din programa obligatorie pentru bacalaureat, contribuind astfel la mersul înainte al comunităţii culturale şi educaţionale constănţene, într-o perioadă în care împrejurările nefaste ale epidemiei de coronavirus îi împiedică să urce pe scenă. Astăzi, cu ocazia aniversării zilei de naștere a lui NICHITA STĂNESCU începem cu trei episoade dedicate poeziilor sale – “Leoaică tânară, iubirea”, “În dulcele stil clasic” și “Adolescenți pe mare”, se arată și pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat Constanța.

ISJ Constanța mai precizează că, pe termen lung, parteneriatul între cele două instituții prevede ”realizarea de spectacole şi alte evenimente culturale dedicate, prin tematica lor, tinerilor – organizare de recitări, dezbateri, întâlniri şi vizite de studiu, derulate pe parcursul anilor şcolari 2019- 2020 şi 2020-2021”.

”Printre principalele obiective asumate de către cele două instituţii în cadrul acestei colaborări se numără: creşterea gradului de acces şi participare a tinerei generaţii la fenomenul cultural, dezvoltarea personală a tinerilor şi încurajarea abilităţilor lor artistice prin implicarea directă în actul de cultură, sprijinirea elevilor în pregătirea pentru examenele naţionale şi, nu în ultimul rând, dezvoltarea publicului viitor al teatrului”, adaugă inspectoratul.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.