Monica Anisie, întrebată când vor fi prezentate scenariile privind anul școlar: „Nu mai târziu de săptămâna viitoare”

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, miercuri seara, la Digi 24, că Ministerul Educației va prezenta ”nu mai târziu săptămâna viitoare” scenariile privind anul școlar. Monica Anisie nu a dezvăluit niciunul dintre scenariile luate în calcul de specialiștii ministerului, însă a arătat că ”toate aceste scenarii vor fi corelate cu ceea ce se întâmplă de la o zi la alta”.

”În cadrul Ministerului Educației, specialiștii lucrează la mai multe scenarii pe care le vom discuta în foarte scurt timp cu partenerii noștri, cu sindicatele, cu Consiliul Național al Elevilor, cu reprezentanții studenților și Consiliul Național al Rectorilor (…) Înghețarea anului școlar nu se ia în calcul sub nicio formă. De fapt, dacă ne uităm bine, trei sferturi din anul școlar a fost deja parcurs. Deci nu se pune problema înghețării anului școlar.

Referitor la examenele naționale, am postat pe site-ul CNEE niște teste de antrenament, tocmai pentru a-i menține în contact pe elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a cu ceea ce înseamnă pregătirea pentru examenele naționale. În momentul în care specialiștii din cadrul Ministerului Educației, după discuția cu partenerii de care am amintit mai devreme, vor stabili un calendar clar pentru examenele naționale, noi o să-l prezentăm public. (…)

Este important de menționat faptul că toate scenariile gândite de specialiștii din cadrul Ministerului Educației vor fi luate în calcul în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Toate aceste scenarii vor fi corelate cu ceea ce se întâmplă de la o zi la alta”, a spus ministrul Educației.

Întrebată în cât timp vor fi finalizate aceste scenarii, Monica Anisie a răspuns: ”Nu mai târziu de săptămâna viitoare.”

”Prezentator: Deci săptămâna viitoare veți veni cu o soluție pentru toți copiii, indiferent că se află în situația de a da un examen național, fie că sunt într-un alt an școlar.

Monica Anisie: Bineînțeles.”

”Toate variantele pe care Ministerul Educației le va lua în calcul vor fi în funcție de evoluția pandemiei pentru că degeaba vin eu astăzi și spun aceasta este soluția, dacă se înrăutățește situația pe care o trăim cu toții în fiecare zi ”, a adăugat ministrul Educației.

Întrebată totodată dacă ia în calcul suspendarea examenelor naționale pentru acest an, Monica Anisie a arătat: ”Specialiștii din cadrul Ministerului Educației iau în calcul mai multe variante. O să venim și o să comunicăm public după ce luăm o decizie la nivelul ministerului și după consultarea cu partenerii noștri.”

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.