Ministerul Educației, după apariția unui ordin fals în mediul online: ”Structura anului școlar 2019-2020 nu a fost modificată”

0
Foto: ziare.com

Ministerul Educației și Cercetării dezminte informațiile potrivit cărora cursurile ar urma să fie reluate la data de 6 aprilie. MEC precizează, miercuri, că structura anului școlar nu a fost modificată și că documentul care circulă în mediul online este un fals.

Ministerul Educației și Cercetării anunță că va formula denunț penal pentru ca ”organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false care au rolul de a genera confuzii”.

”Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului: documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării”, mai precizează MEC.

Precizările Ministerului Educației și Cercetării:

”Anunț important: Structura anului școlar 2019-2020 nu a fost modificată!

Vă aducem la cunoștință că informațiile și documentul puse în circulație astăzi, 1 aprilie, în spațiul public, potrivit cărora structura anului școlar 2019-2020 a fost modificată, sunt false!

      • Cursurile nu se reiau în data de 6 aprilie!

Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că Ministerul Educației și Cercetării va informa în mod oficial în legătură cu deciziile ce urmează a fi luate pe acest subiect.

Așa cum se cunoaște, aceste decizii depind de evoluția pandemiei generate de coronavirus/COVID-19.

Ministerul Educației și Cercetării va formula denunț penal pentru ca organele abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de distribuirea în spațiul public a unor înscrisuri false, care au rolul de a genera confuzii.

Ministerul Educației și Cercetării se delimitează categoric de acțiunile acestor persoane și de conținutul fals al documentului: documentul vehiculat în spațiul public nu este emis de Ministerul Educației și Cercetării.

Documentul fals care circulă în mediul online:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.