Lecții video pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, transmise de ISMB. Programul pentru această săptămână VIDEO

0
Foto: Captură video

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a început de luni, 23 martie, să transmită pe pagina de Facebook a instituției lecții video pentru elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal. În fiecare zi a săptămânii, de luni până vineri, sunt postate lecții de Limba și literatura română, Matematică, Biologie, Chimie, Fizică, Istorie, Geografie, Limba franceză, Limba engleză, Igienă sanitară sau Dezvoltare personală. Lecțiile nu se adresează elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a, inspectoratul precizând că aceștia au la dispoziție programul ”Teleșcoala” de la TVR 2. 

„Lecția regăsită” este un proiect demarat de o săptămână de ISMB, în care inspectori școlari de specialitate, profesori din sistemul de învățământ bucureștean, psihologi, consilieri școlari și reprezentanți Crucea Roșie susțin lecții pentru elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal, exceptând elevii claselor a VIII-a și a XII-a. Pentru cei din urmă, ISMB a recomandat programul ”Teleșcoala” realizat de Televiziunea Română, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării.

În prima săptămână, au fost postate lecții de Matematică, Limba și literatura română, Fizică, Chimie, Biologie, Istorie și Geografie pentru elevii de gimnaziu sau liceu, iar pentru clasele a III-a și a IV-a lecții de Limba și literatura română, Matematică și Arte vizuale. De asemenea, elevii au putut urmări prima lecție de Limba franceză (nivel A1).

Lecțiile sunt încărcate în fiecare zi pe pagina de Facebook a ISMB (în a doua parte a zilei) și pot fi urmărite și pe Youtube.

ISMB a anunțat sâmbătă programul de înregistrare a lecțiilor pentru săptămâna viitoare (30.03 – 3.04):

  • Luni: disciplinele Matematică, clasele a IX-a, a X-a, a XI-a, limba engleză, clasele a III-a, a IV-a, a V-a și a VI-a.
  • Marți: disciplina Limba și literatura română, clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a.
  • Miercuri: disciplinele Chimie, clasele a VII-a, a IX-a și a X-a, Fizică, clasele a IX-a și a X-a.
  • Joi: disciplinele Geografie, clasele a VI-a, a X-a, Istorie, clasele a VII-a, a IX-a, Biologie, clasele a IX-a și a X-a.
  • Vineri: Matematică și Comunicare, clasele I și a II-a, Limba engleză, clasele a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a, limba franceza, Nivel B1 (clasa a X-a).

Câteva lecții difuzate zilele trecute:

Clasa a IV-a: Limba și literatura română – Textul non-literar; Matematică – Fracțiile; Arte vizuale și abilități practice – Magie în bucătărie:

Clasa a VII-a – Limba și Literatura Română:

Clasa a VII-a – Matematica (Geometrie):

Clasa a VI-a – Fizică:

Clasa a IX-a – Limba și Literatura Română:

Dezvoltare personalăclasele I – XII:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.