Șeful ISJ Sibiu le cere profesorilor să nu exagereze cu temele în această perioadă: Vă rog, nu îi omorâți ca să poată toată lumea să bifeze că a lucrat online

0
Foto: pixabay.com

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Alexandru Dumbravă, le cere profesorilor să nu exagereze cu temele în această perioadă în care școlile sunt închise. ”Să nu îi ținem pe elevi și părinți doar conectați la calculatoare și telefoane. (…) Poate că acum este mult mai mult timpul lecțiilor despre omenie, descoperire de sine, automodelare… și mai puțin despre istorie, chimie, etc… Despre cum să învățăm și despre ce și nu despre cât de mult. Nu toceala la greu, ci mai degrabă clădire de caractere”, spune inspectorul școlar general. Potrivit presei din Sibiu, mai mulți părinți s-au plâns că profesorii și învățătorii dau foarte multe teme în această perioadă, obligându-i pe copii să lucreze și 5-6 ore pe zi.

Dragi colegi, vă rog să îi anunțați pe colegii profesori să nu exagereze. Trebuie ținut cont că nu există în fiecare casă câte un computer pentru fiecare elev, o imprimantă cu toner nesfârșit și hârtie cât cuprinde. Iar acum, nici nu se vor mai putea procura. Personal, vă spun că la noi în casă ne apropiem de 1000 de pagini listate… Nu este normal. Vă rog să vă asigurați că perioada Școala altfel programată rămâne Școala altfel, nu se trimit lecții sau teme.

Și să nu îi ținem pe elevi și părinți doar conectați la calculatoare și telefoane, mai important cred că este să folosim perioada aceasta și pentru a comunica mai mult în familii, pentru joacă, atât cât se poate, pentru o resetare a felului în care trăim și simțim.

Poate că acum este mult mai mult timpul lecțiilor despre omenie, descoperire de sine, automodelare… și mai puțin despre istorie, chimie, etc… Despre cum să învățăm și despre ce și nu despre cât de mult. Nu toceala la greu, ci mai degrabă clădire de caractere. Părerea  mea. Vă rog, nu îi omorâți ca să poată toată lumea să bifeze că a lucrat online….est modus in rebus”, este mesajul transmis de șeful ISJ Sibiu, Alexandru Petru Dumbravă.

Potrivit oradesibiu.ro, mai mulți părinți sibieni s-au plâns că elevii primesc prea multe teme de când s-au închis școlile. „Eu nu mai înțeleg nimic. Copiii au mai mult de scris acum decât aveau când mergeau la școală. M. a primit ieri de copiat lecția la istorie, trei pagini, două fișe la engleză, alte trei pagini, două pagini din culegere, la matematică și o compunere la limba română. A scris 4 ore și i-a mai rămas și pentru mâine”, spune mama unui elev din clasa a VII-a, potrivit sursei citate.

În replică, inspectorul școlar Constantin Dincă, purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu, a declarat că activitățile de tip homeschooling, desfășurate în perioada de suspendare a cursurilor, ca urmare a închiderii școlilor, nu sunt considerate activități la clasă și nu pot fi notate.

”Unii profesori au exagerat cu temele și cu fișele de lucru. Să nu uităm că și în această perioadă, rămâne valabilă recomandarea de a nu le cere copiilor să rezolve teme, mai mult de două ore pe zi. Ținând cont de faptul că aceste ore vor fi oricum recuperate fizic, îndemn colegii profesori să se mai potolească puțin și să administreze un volum de teme normal și suportabil pentru elevi”, a precizat Constantin Dincă pentru Ora de Sibiu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.