Cele trei scenarii pentru anul școlar, prezentate de fostul ministru Sorin Cîmpeanu. Care este scenariul cel mai pesimist

0
Foto: cotidianul.ro

Fostul ministru Sorin Cîmpeanu spune că cele trei scenarii la care lucrează Ministerul Educației nu iau în calcul înghețarea anului școlar. Cel mai optimist scenariu ar fi cel în care anul școlar se reia la începutul lunii mai, iar cel mai pesimist este cel în care examenele naționale vor fi amânate pentru lunile august-septembrie.

„Se lucrează la trei scenarii. Unul este optimist, ia în considerare reluarea școlii la începutul lunii mai, iar cel mai puțin optimist ia în calcul amânarea examenului pentru finalul clasei a VIII-a, Evaluarea Națională, care ar putea fi organizat la sfârșitul lunii august. În acest al treilea scenariu, Bacalaureatul ar putea fi la jumătatea lunii septembrie. Deci asta este plaja de la cel mai optimist scenariu, la cel mai pesimist. Niciunul dintre scenarii nu ia în calcul înghețarea sau repetarea anului școlar. Nici nu ar avea cum să se întâmple asta în condițiile în care 70% din materie a fost predată”, a declarat președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, la Realitatea Plus, potrivit Edupedu.

Potrivit sursei citate, în scenariul al doilea, cel intermediar, cursurile vor fi reluate în luna iunie-iulie, iar examenele naționale ar urma să fie amânate, dar pentru perioade mici de timp. În scenariul pesimist, reluarea cursurilor ar avea loc în luna august.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.