Ministerul Educației întreabă publicul larg ce competențe ar trebui să aibă un profesor – chestionar

0
Foto: republica.ro

Ministerul Educației și Cercetării a lansat o consultare prin care întreabă publicul larg – inclusiv profesorii și elevii – ce competențe ar trebui să aibă un profesor. Ministerul a realizat în acest sens un chestionar ce va fi disponibil în perioada 19 martie – 5 aprilie 2020. Ce are nevoie să știe un profesor sau cum să se poarte un profesor se numără printre întrebările cuprinse în chestionar. Răspunsurile vor fi anonime.

Ministerul Educației și Cercetării precizează, într-un comunicat de presă, că ”a lansat un amplu proces de revizuire a modului în care se organizează în România pregătirea personalului didactic”, iar ”prima acțiune a acestui proces este aceea de realizare a profilului de competențe ale cadrului didactic”.

În acest sens, ”Ministerul Educației și Cercetării a realizat un chestionar pentru opinia publică” ce poate fi găsit la adresa https://profilcd.questionpro.com.

”Ministerul Educației și Cercetării a propus, pentru anul universitar 2020-2021, bugetarea de locuri pentru programe-pilot de masterat didactic. Grupul de lucru format cu acest obiectiv va propune un profil de competențe ale cadrului didactic, astfel încât să poată fi structurat programul de pregătire profesională.

Procesul de elaborare a acestui profil de competențe va cuprinde mai multe activități, printre care și o consultare publică a părților interesate, prin intermediul unui chestionar care este disponibil în perioada 19 martie – 05 aprilie 2020, accesând linkul  https://profilcd.questionpro.com.

În acest sens, Ministerul Educației și Cercetării invită toate persoanele interesate să completeze acest chestionar. Considerăm că opiniile fiecărui actor implicat în procesul educațional sunt importante și contăm pe un număr cât mai mare de răspunsuri, pentru a înțelege cât mai bine așteptările din societatea românească.

Răspunsul va fi unul anonim și va fi utilizat doar pentru demersul de cercetare realizat de Ministerul Educației și Cercetării”, precizează MEC.

Întrebări din chestionar:

  • În general, în momentul de față, cât de mulțumit/ă sunteți de calitatea învățământului românesc?
  • Ce are nevoie să știe un profesor?
  • Ce are nevoie să știe să facă un profesor?
  • Cum să se poarte un profesor?

Citește și: Reducerea numărului de ore. Părinții și profesorii, întrebați ce discipline ar trebui tăiate de la gimnaziu. MEC anunță că vor fi consultați și elevii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here