Monica Anisie: Nu se pune problema înghețării anului școlar. Ministerul Educației nu ia în calcul o astfel de măsură

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, marți, că nu se pune problema înghețării anului școlar. ”Ministerul Educației și Cercetării nu ia în calcul o astfel de măsură”, a precizat ministrul, adăugând că ”salariile profesorilor se plătesc în continuare așa cum este prevăzut în lege”. 

”Indiferent de situația în care ne aflăm, îndemn părinții, profesorii, elevii și studenții să se informeze numai din surse oficiale. Îndemn la calm și responsabilitate. Vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor și studenților. La momentul acesta, vă spun în mod foarte clar, nu se pune problema înghețării anului școlar. Vă repet, nu este vorba să înghețăm anul școlar. Știu că în spațiul public circulă tot felul de informații, însă aceste informații nu sunt corecte. Ministerul Educației și Cercetării nu ia în calcul o astfel de măsură. (…) Rog societatea să se informeze numai din surse oficiale. MEC va ține legătura cu profesorii, cu părinții, cu elevii și cu studenții și vom informa la timp toate măsurile pe care le vom lua”, a declarat Monica Anisie, la TVR.

Monica Anisie a arătat că există tot felul de scenarii în spațiul public și a insistat că MEC ”nu ia în calcul înghețarea anului școlar sau universitar”.

În ceea ce privește salarizarea profesorilor, ministrul a precizat că ”salariile profesorilor se plătesc în continuare așa cum este prevăzut în lege”.

Preşedintele Klaus Iohannis a decretat, luni, stare de urgenţă pe teritoriul României pentru 30 de zile, iar școlile rămân închise până după Paște.

”Școlile vor fi închise pentru protejarea copiilor, elevilor și studenților, activitatea din învățământul preuniversitar și universitar se suspendă pe perioada stării de urgență”, anunța șeful statului.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.