Cursurile ”față în față”, suspendate în universități. Activităţile didactice se vor desfăşura online UPDATE

0
Foto: doctorat.unibuc.ro/

Cursurile au fost suspendate în mai multe universități din țară, activitatea didactică urmând să se desfășoare online. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a anunţat, miercuri, sistarea activităţilor cu studenţii în universităţi până la data de 31 martie.

UPDATE Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) a decis, miercuri, suspendarea prezenţei studenţilor la cursuri, având în vedere volumul mare al activităţilor desfăşurate în instituţie şi al numărului mare de persoane implicate (peste 13.000 de studenţi şi 1.500 de angajaţi), în contextul măsurilor luate de prevenire şi monitorizare a riscurilor privind COVID-19 (coronavirus).

UPDATE Academia de Studii Economice anunţă suspendarea, începând de joi, a tuturor activităţilor didactice faţă în faţă, precum şi a altor acţiuni derulate în cadrul universităţii, care implică aglomerări de persoane (conferinţe, mese rotunde, competiţii sportive, prelegeri), relatează Agerpres.

„Activităţile didactice programate în perioada 12 – 15 martie, precum şi cele care nu se pot desfăşura exclusiv online vor fi recuperate după un grafic stabilit de conducerea fiecărei facultăţi în parte. În perioada 16 – 31 martie, activităţile didactice se vor desfăşura online, utilizând platforma ASE (online.ase.ro). În caz de necesitate, perioada se va putea prelungi”, se arată în hotărârea semnată de rectorul ASE, prof. univ. dr. Nicolae Istudor.  De asemenea, conform sursei citate, după consultarea instituţiilor statului se va decide cu privire la reorganizarea activităţilor din căminele studenţeşti.

UPDATE Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative anunţă că, începând de luni, 16 martie, toate cursurile se vor desfăşura în sistem online, pe platformele de tip e-learning ale facultăţilor, până la finalul lunii martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei, în funcţie de evoluţia situaţiei legate de noul coronavirus.

„În perioada 12 – 31 martie, SNSPA suspendă activitatea cu publicul şi programul de audienţe, iar solicitările vor fi transmise prin intermediul e-mailului sau telefonic. Astfel, accesul în sediile SNSPA va fi restricţionat tuturor studenţilor şi vizitatorilor până la data de 31 martie. Studenţii din cadrul structurilor academice ale SNSPA vor putea contacta secretariatele facultăţilor prin intermediul numerelor de telefon şi adreselor de email, puse la dispoziţie pe website-urile facultăţilor, la secţiunea Contact. Pentru orice alt tip de solicitări, toate structurile administrative ale SNSPA pot fi contactate, prin intermediul mijloacelor puse la dispoziţie, în secţiunea Contact de pe website-ul universităţii„, informează un comunicat transmis AGERPRES.

UPDATE Consiliul de Administraţie al Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad a decis, miercuri dimineaţă, în urma recomandărilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Consiliului Naţional al Rectorilor, suspendarea cursurilor studenţilor în perioada 12 – 22 martie, „ca măsură de prevenţie în cazul epidemiei cu noul coronavirus”.

Universitatea din Bucureşti îşi suspendă cursurile „faţă în faţă” începând de miercuri, de la ora 14,00, până pe data de 29 martie, cu continuarea activităţii didactice în sistem online.

Informaţia a fost confirmată pentru AGERPRES de purtătorul de cuvânt al Universității din București, Mirabela Amarandei. Conform acesteia, există posibilitatea prelungirii perioadei, în funcţie de evoluţia situaţiei date de coronavirus.

Cursurile suspendate la alte trei universități

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a decis, miercuri, suspendarea cursurilor până pe 22 martie. ”Se vor suspenda activităţile didactice ‘face to face’ în perioada 12-22 Martie”, a declarat, pentru AGERPRES, rectorul Sorin Radu.

De asemenea, Universitatea Ovidius din Constanța a anunțat, într-un comunicat de presă, că a dispus limitarea temporară, în perioada 11 -22 martie, a activităților didactice față în față. Studenții de la programele cu frecvență vor utiliza platforma de E-learning a universității.

Și la Universitatea de Vest din Timișoara, activitățile didactice se vor desfășura online, în perioada 11-22 martie, iar conferințele programate în această perioadă vor fi reprogramate. În această perioadă spațiile din universitate vor fi igienizate.

Consiliul Naţional al Rectorilor din România a recomandat universităţilor suspendarea cursurilor până pe 22 martie pentru a exista „coerenţă instituţională” la nivelul sistemului de învăţământ superior.

Citește și: Consiliul Naţional al Rectorilor recomandă universităţilor suspendarea cursurilor până pe 22 martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.