Ministerul Educației va realiza, în parteneriat cu Televiziunea Română, cursuri pentru elevi: Teleșcoala – adresă transmisă inspectoratelor

0
Foto: pixabay.com

Ministerul Educației informează, într-o adresă transmisă inspectoratelor școlare județene, că, în parteneriat cu Televiziunea Română, va realiza cursuri pentru toate nivelurile de învățământ, cu prioritate pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a/a XIII-a pentru a asigura ”continuitatea pregătirii” în vederea susținerii examenelor naționale. ”Detalii privind grila de programe pentru TELEȘCOALĂ vor fi comunicate în cel mai scurt timp”, precizează MEC.

În aceeași adresă, Ministerul Educației transmite că, pe perioada suspendării cursurilor (11-22 martie), încurajează realizarea unor cursuri suport pentru elevi, asistate de tehnologie, iar cadrele didactice ”pot menține în această perioadă legătura cu elevii prin orice alte mijloace tehnice de comunicare”.

„Aceste demersuri nu se substituie cursurilor din unităţile de învăţământ preuniversitar, rolul lor fiind de a crea un cadru educaţional în această perioadă”, susține MEC.

În ceea ce priveşte drepturile salariale, Ministerul Educației asigură întregul personal din unităţile de învăţământ că nu va fi afectat de măsurile dispuse privitor la suspendarea cursurilor.

Pe de altă parte, MEC recomandă ca programul de lucru al angajaţilor să fie stabilit de conducerea unităţilor de învăţământ preuniversitar în funcţie de măsurile dispuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Conducerea unităților de învățământ preuniversitar va stabili programul de lucru al angajaților, în funcție de măsurile dispuse de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Referitor la drepturile salariale, MEC asigură întregul personal din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular acreditat că nu va fi afectat de măsurile dispuse privitor la suspendarea cursurilor.”

Ministerul Educaţiei şi Cercetării reaminteşte că va reprograma simulările examenelor naţionale, olimpiadele şcolare, competiţiile sportive, activităţile extraşcolare şi toate celelalte activităţi care presupun prezenţa elevilor în colectivitate.

„Se recomandă părinţilor/tutorilor legali instituiţi, precum şi elevilor să evite expunerea în spaţiile aglomerate şi să încerce, pe cât posibil, să nu părăsească domiciliul”, se mai arată în nota MEC.

Potrivit ministerului, înscrierea pentru clasa pregătitoare se poate realiza în continuare, online, iar calendarul se va prelungi cu o săptămână, după reluarea cursurilor pentru toate celelalte activităţi.

„Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ vor decide modalitatea de recuperare a procesului educaţional din perioada suspendării cursurilor”, adaugă MEC.

Cursurile în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular vor fi suspendate, începând de miercuri, 11 martie, până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de evoluţia situaţiei.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.