La școala smart de la Ciugud, cursurile se mută în online. O lecție demonstrativă, oferită de elevii și profesorii școlii VIDEO

0
Foto: Captură video facebook.com

Pe perioada suspendării cursurilor, la școala smart din Ciugud (Alba), predarea se va face online, prin intermediul unei platforme educaționale speciale. Elevii și profesorii școlii au prezentat, marți, în cadrul unor ore demonstrative, modul cum sunt desfășurate lecțiile cu ajutorul softurilor educaționale în clase dotate cu table interactive, în care fiecare copil are laptopul lui.

Potrivit alba24.ro, profesorii Școlii Gimnaziale Ciugud au prezentat public modul în care, într-o situație specială, precum cea din această perioadă, predarea poate fi mutată în zona online, astfel încât elevii să nu acumuleze restanțe în parcurgerea materiei.

”Acum când se suspendă cursurile în întreaga țară, noi încercăm să oferim și varianta alternativă: cursurile se mută în online. Vom începe să facem toate cursurile prin intermediul platformei pe care deja cadrele didactice și elevii o folosesc. Vă dau un exemplu foarte simplu. Avem o materie. Cadrul didactic pregătește predarea și o postează pe platformă, elevii pot primi inclusiv teme, pot pune la rândul lor acele teme rezolvate, iar totul se desfășoară online. Avem și posibilitatea unor videoconferințe, a unor lecții interactive, la care profesorul și elevul pot participa împreună și pot lucra.

Nu sunt fițe, noi credem că ceea ce se întâmplă în această școală reprezintă viitorul și din păcate situația specială în care ne aflăm acum ne demonstrează că ceea ce am implementat aici este o soluție serioasă pentru educația viitorului”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Dan Lungu, conform alba24.ro.

Cum folosesc elevii și profesorii platforma online. Demonstrația oferită astăzi:

Potrivit sursei citate, ministrul Educației, Monica Anisie, avea programată, marți, o vizită la școala SMART din Ciugud, însă și-a anulat deplasarea.

Elevii din Ciugud învață, începând din acest an școlar, în prima școală smart din mediul rural din România. Școala a fost dotată cu table interactive, chrome-book-uri și softuri educaționale și beneficiază de un sistem inteligent de control al clădirii.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.