Simulările naționale ar putea fi amânate. Monica Anisie spune că se analizează această posibilitate la nivelul ministerului

0

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat, luni seara, la sediul MAI, după ședința în care s-a decis închiderea școlilor în perioada 11-22 martie, că Ministerul Educației și Cercetării va analiza posibilitatea amânării simulărilor naționale. Potrivit calendarului adoptat prin ordin de ministru, elevii claselor a VIII-a și a XII-a ar urma să înceapă pe 23 martie simularea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat.

”La momentul acesta, fiind vorba de suspendarea cursurilor, vom analiza, la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, amânarea și a simulărilor, atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru Bacalaureat. S-a luat această decizie în cadrul ministerului de a analiza zilele acestea posibilitatea de a amâna simulările”, a spus ministrul Educației.

Întrebată ulterior de HotNews dacă se amână simulările, Monica Anisie a răspuns: „Da, se amână simulările, sigur că da!” ”Simulările se vor ține la o dată ulterioară până la sfârșitul anului școlar”, a completat Monica Anisie.

Ministrul Educației a mai declarat că în acest moment nu s-a luat în discuție amânarea examenelor naționale, dar atunci când se va pune această problemă decizia va fi luată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, în funcție de situația epidemiei de coronavirus.

În ceea ce privește înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, Monica Anisie a arătat că, dacă va fi nevoie, va fi prelungit calendarul de înscriere: ”Înscrierile continuă. Înscrierile se fac online în acest moment. Vom lua măsurile în așa fel încât, dacă este necesar, vom prelungi calendarul.”

Calendarul simulărilor naționale în anul școlar 2019-2020

SIMULARE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020

  • 23 martie 2020: Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 24 martie 2020: Matematică – probă scrisă
  • 25 martie 2020: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 3 aprilie 2020: Comunicarea rezultatelor

SIMULARE BAC 2020

  • 23 martie 2020: Proba E) a) – proba scrisă – Limba și literatura română
  • 24 martie 2020: Proba E) c) – proba scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 25 martie 2020: Proba E) b) – proba scrisă – Limba și literatura maternă
  • 26 martie 2020: Proba E) d) – proba scrisă –  proba la alegere a profilului și specializării
  • 3 aprilie 2020: Comunicarea rezultatelor

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.